ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πιο μικρό SUV της Suzuki, το νέο Ignis, έχει μήκος 3,70 μέτρων και κινητήρα 1.200 κυβικών

Το πιο μικρό SUV της Suzuki, το νέο Ignis, έχει μήκος 3,70 μέτρων και κινητήρα 1.200 κυβικών

Αν υπάρχει περίπτωση να θυμόσαστε τα προηγούμενα Ignis της Suzuki αυτό εδώ, το ολοκαίνουργιο που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, δεν έχει καμία ουσιαστικά σχέση μαζί τους. Τόσο από πλευράς διαστάσεων μιας και το μήκος του δεν ξεπερνά τα 3,70 μέτρα όσο και από πλευράς εμφάνισης. Κι αυτό γιατί το νέο Ignis είναι μια φρέσκια πρόταση, με μοντέρνες σχεδιαστικά γραμμές οι οποίες ακολουθούν και την παράδοση της μάρκας, νεανικό στυλ, μικρές διαστάσεις και άνετο εσωτερικό, συνδυασμός που δύσκολα βρίσκεται γενικά και πόσο μάλλον στη μικρότερη κατηγορία ειδικά.

Η ενδιαφέρουσα σχεδιαστική προσέγγιση του αμαξώματος συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν οι μοντέρνες γραμμές και ο νεανικός διάκοσμος με τα φωτεινά χρώματα. Από κει και πέρα το μεταξόνιο των 2,43 μέτρων συμβάλλει με τη σειρά του στους άνετους χώρους στο εσωτερικό, ενώ με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας ιδιαίτερα καλή είναι και η χωρητικότητα των 267 λίτρων του πορτμπαγκάζ. Παράλληλα πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός, καθώς ακόμα και οι βασικές εκδόσεις θα διαθέτουν κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης, καθώς και το Smartphone Linkage Display Audio (SLDA), που επιτρέπει τη σύνδεση με το τηλέφωνό μέσω Bluetooth ή καλωδίου USB.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου Ignis, εκτός από τα στάνταρ στοιχεία όπως είναι το ΕSP, το ΑΒS και οι αερόσακοι, μπορεί να περιλαμβάνει και το σύστημα «Dual Camera Brake Support», που χρησιμοποιεί 2 κάμερες τοποθετημένες στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Ανάλογα με την ταχύτητα μπορεί να προειδοποιεί με ηχητικά και οπτικά μηνύματα τον οδηγό για τυχόν εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του -από πεζούς μέχρι άλλα οχήματα- για το αν βρίσκεται στην λωρίδα του, ή ακόμα και για το αν παρουσιάζει σημάδια κόπωσης.

SUZUKI IGNIS 2017 25

Το νέο Suzuki Ignis έχει και μοντέρνο εσωτερικό, με νεανικές γραμμές, φωτεινά χρώματα και όλο το σύγχρονο εξοπλισμό ασφάλειας, υποβοήθησης και διασύνδεσης διαθέσιμο. Πηγή: Suzuki

Το νέο Ignis βασίζεται στο επίσης καινούργιο και ελαφρύ πλαίσιο TECT της Suzuki, η οποία υποστηρίζει πως χάρη και στη νέα του ανάρτηση είναι το πιο άνετο μοντέλο της κατηγορίας του. Ο κινητήρας είναι ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος DUALJET των 1.200 κυβικών και των 90 ίππων (120 Nm), που συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο. Παράλληλα διαθέτει και το ελαφρύ υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και λιγότερους ρύπους.

Κινητήριοι τροχοί θα είναι είτε οι εμπρός είτε όλοι, καθώς υπάρχει και το σύστημα τετρακίνησης AllGrip Auto της Suzuki που μεταδίδει αυτόματα μέρος της ροπής και στους πίσω τροχούς όταν οι εμπρός έχουν χάσει την πρόσφυσή τους. Η παρουσία της τετρακίνησης σε συνδυασμό και με την απόσταση των 18 εκατοστών από το έδαφος αλλά και το σχετικά χαμηλό βάρος είναι καλές προϋποθέσεις για την άνετη μετακίνηση και πέρα από την άσφαλτο.

Το νέο Ignis θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) από τις αρχές του 2017, ενώ τότε θα ανακοινωθούν και επίσημα οι τιμές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ