ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H νέα έκδοση της Skoda Octavia ξεχωρίζει με τους διπλούς προβολείς της

H νέα έκδοση της Skoda Octavia ξεχωρίζει με τους διπλούς προβολείς της

Οι φήμες εδώ και καιρό έλεγαν πως οι σχεδιαστές της Skoda θα υιοθετούσαν για την καινούργια, ανανεωμένη εκδοχή της Octavia, του μοντέλου που είναι άμεσα συνυφασμένο με την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της μάρκας τα τελευταία χρόνια, ένα καινούργιο εμπρός μέρος. Το οποίο θα χαρακτηριζόταν από διπλούς, ξεχωριστούς προβολείς.

Πράγματι οι επίσημες φωτογραφίες της ανανεωμένης Octavia που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία επιβεβαίωσαν πλήρως τη φημολογία, καθώς οι προβολείς είναι όντως διπλοί, θυμίζοντας κάπως την αρχική εκδοχή της προηγούμενης Mercedes E-Class με τον εσωτερικό κωδικό W212. Επιπρόσθετα είναι και πλήρως LED, κάνοντας έτσι ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την τεχνολογία bi-xenon και τα LED φώτα ημέρας που είναι σε χρήση μέχρι τώρα.

Φυσικά οι νέοι προβολείς οδήγησαν και σε ανασχεδιασμό τόσο της μάσκας όσο και του προφυλακτήρα, που εξασφαλίσουν στην Octavia μια πιο σύγχρονη εικόνα. Από κει και πέρα και σε σχέση με τον τρέχουσα γενιά οι αλλαγές είναι ιδιαίτερα μικρές και περιορίζονται στις λεπτομέρειες όπως είναι η γραμματοσειρά της επωνυμίας ή οι νέες ζάντες με μέγεθος από 16 έως και 18 ίντσες.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό η πιο σημαντική διαφοροποίηση είναι οι οθόνες αφής για τα διαθέσιμα συστήματα infotainment, που στο κορυφαίο που ονομάζεται Columbus φτάνουν τις 9,2 ίντσες. Ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι και η δυνατότητα μεταβολής του εσωτερικού φωτισμού, βελτιωμένη εμφανίζεται η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται, ενώ πλέον είναι διαθέσιμα και εδώ πολλά στοιχεία εξοπλισμού της ναυαρχίδας της μάρκας, του Superb, των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (σύστημα προστασίας πεζών, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, Rear Traffic Alert, Blind Spot Detection, σύστημα υποβοήθησης τρέιλερ) συμπεριλαμβανομένων.

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από 5 σύνολα βενζίνης και 4 πετρελαίου, με τη βάση να είναι ο 3κύλινδρος των 1.000 κυβικών και των 115 ίππων. Πέρα από τα χειροκίνητα κιβώτια υπάρχουν διαθέσιμα και αυτόματα DSG, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις μπορούν να συνδυαστούν και με τετρακίνηση. Αντίθετα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κορυφαία έκδοση RS, ωστόσο οι φήμες και πάλι κάνουν λόγο για αύξηση της απόδοσης του 2.0 TSI στους 245 ίππους για την περίσταση.

Στο RS μπορεί να είναι στάνταρ και το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης DCC (Dynamic Chassis Control), με τα τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Normal και Sport).

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Skoda Octavia αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ