ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα μπορεί να πληρώσει κανείς για μια πινακίδα κυκλοφορίας στο Ντουμπάι;

Πόσα μπορεί να πληρώσει κανείς για μια πινακίδα κυκλοφορίας στο Ντουμπάι;

Οι ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προκύψουν έσοδα για ένα κράτος και φυσικά είναι τρόπος που ποντάρει αποκλειστικά και μόνο στην ανθρώπινη ματαιοδοξία. Πόσα χρήματα μπορεί να δώσει όμως κάποιος κανείς προκειμένου να αποκτήσει και να βάλει στο αυτοκίνητό του έναν αριθμό κυκλοφορίας που θα είναι μοναδικός; Και ξεχωριστός;

Το τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό του Ινδού επιχειρηματία Balwinder Sahani ο οποίος δαπάνησε 9 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια σε πλειστηριασμό προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει την πινακίδα με τον αριθμό 5 του Dubai. Το ωραίο είναι πως ο ίδιος άνθρωπος είχε δώσει πριν από καιρό άλλο 6,8 εκατομμύρια για την πινακίδα με τον αριθμό 9.

Όπως μάλλον υποπτεύεστε όσο πιο μικρό το νούμερο τόσο μεγαλύτερο το ποσό και έτσι το ρεκόρ, με 14,4 εκατομμύρια δολάρια στα Αραβικά Εμιράτα, το έχει –από το 2008- η πινακίδα με τον αριθμό 1 στο Abu Dhabi. Αντίθετα στο λιγότερο γνωστό εμιράτο Sharjah το εκεί νούμερο 1 κόστισε πέρυσι 4,9 εκατομμύρια δολάρια...

Τα 14,4 εκατομμύρια δολάρια στο Abu Dhabi είχαν διατεθεί τότε για την κατασκευή ενός νοσοκομείου αποκλειστικά για θύματα τροχαίων, ενώ και τα 9 εκατομμύρια του Ινδού επιχειρηματία από το Dubai (φανταζόμαστε και τα 6,8 που είχε πληρώσει νωρίτερα) πηγαίνουν για κοινωφελείς σκοπούς.

Η αγορά πινακίδων με αυτά τα ποσά είναι ίσως και ένα εύσχημος τρόπος να δωρήσει κανείς κάποια χρήματα για καλό σκοπό, ενώ αν αναρωτιέστε σε τι αυτοκίνητο τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος αριθμός κυκλοφορίας η απάντηση είναι σε μια Rolls Royce Phantom.

DUBAI 9 MILLIONS NUMBER PLATE 4

O κύριος της φωτογραφίας ονομάζεται Balwinder Sahani, είναι Ινδός επιχειρηματίας από το Dubai και για τις πινακίδες των δύο αυτοκινήτων του έχει δώσει συνολικά το ποσό των 15,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Πολλαπλάσιο από την αξία των 2 Rolls Royce αυτών καθαυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ