ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο ηλεκτρικό VW e-Golf με 50% αυξημένη αυτονομία

Νέο ηλεκτρικό VW e-Golf με 50% αυξημένη αυτονομία

Η ανανέωση και οι αλλαγές στο best seller της Volkswagen, το Golf, ήταν αναμενόμενο πως θα εφαρμόζονταν και στην ηλεκτρική εκδοχή του, το e-Golf.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το σημαντικό νέο δεν είναι ούτε οι αισθητικές διαφοροποιήσεις ούτε η αναβάθμιση των συστημάτων infotainment και υποβοήθησης. Είναι οι αλλαγές στο σύστημα πρόωσής του και πιο συγκεκριμένα στη μπαταρία του, που είναι το κέντρο ενέργειας κάθε ηλεκτρικού μοντέλου.

Το e-Golf λοιπόν, στην τελευταία εκδοχή του, έχει μια καινούργια συστοιχία συσσωρευτών ιόντων λιθίου, με χωρητικότητα 35,8 kWh, σημαντικά μεγαλύτερη δηλαδή σε σχέση με τις μέχρι τώρα 24,2 kWh.

Σύμφωνα με τη VW αυτή η αύξηση του περίπου 50% στην χωρητικότητα της μπαταρίας έχει σα συνέπεια και την αύξηση μέχρι και 50% της αυτονομίας του ηλεκτρικού Golf, η οποία σύμφωνα με τις ισχύουσες τυποποιημένες μετρήσεις δείχνει πως μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 300 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Στην πράξη και με κανονική χρήση του συστήματος κλιματισμού το ηλεκτροκίνητο Golf μπορεί να κινηθεί για περισσότερα από 200 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί επαναφόρτιση, κάτι που μπορεί να γίνει και με ένα καινούργιο Wallbox (επιτοίχιος φορτιστής) 7,2 kW σε λιγότερες από 6 ώρες. Αν μάλιστα χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής συνεχούς ρεύματος 40 kW η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 1 ώρα.

Ταυτόχρονα η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί στα 100 kW (+15) και στα 290 Nm (από 270), γεγονός που έχει βελτιώσει και τις επιδόσεις, μιας και το 0-100 ολοκληρώνεται πλέον σε 9,6 δεύτερα και η τελική ταχύτητα έχει φτάσει τα 150 χλμ./ ώρα. Αν η τελευταία τιμή σας φαίνεται χαμηλή πρόκειται για μια πάγια τακτική που ακολουθείται στα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα προκειμένου να μην εξαντλείται η μπαταρία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ