ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Volvo έβαλε πρώτη Skype στα αυτοκίνητά της

H Volvo έβαλε πρώτη Skype στα αυτοκίνητά της

Σε μια άλλη εποχή με το που έμπαινες στο αυτοκίνητό σου ήσουν στην ουσία «αποκομμένος» από τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν μπορούσες να επικοινωνήσεις αν δεν σταματούσες, είχες χρόνος να ρηλαξάρεις και να σκεφτείς, ειδικά αν ήσουν μόνος σου, ενώ σαν δεν ήθελες κανείς δεν μάθαινε για πού το είχες βάλει.

Σήμερα το αυτοκίνητο έχει πάψει να είναι ιδιωτικός χώρος, καθώς με τόσες δυνατότητες διασύνδεσης που υπάρχουν ότι μπορείς να κάνεις στο σπίτι του σου μπορείς στην ουσία να το κάνεις και στο αυτοκίνητό σου. Φυσικά δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση όταν η αυτόνομη οδήγηση γίνει πραγματικότητα, ενώ εδώ ο στόχος των αυτοκινητοβιομηχανικών είναι ο οδηγός και οι επιβάτες να εκμεταλλεύονται το χρόνο των μετακινήσεών τους δημιουργικά, ώστε στη συνέχεια να αναλώνουν λιγότερο χρονικό διάστημα στο γραφείο και την εργασία τους.

Στα πλαίσια αυτών των εξελίξεων λοιπόν η Volvo εντάσσει, αρχικά στα μοντέλα της Business σειράς 90 και πιο συγκεκριμένα στο S90 και μαζί με τη Microsoft τη λειτουργία Skype Business, με την οποία οι τηλεδιασκέψεις θα γίνονται πολύ εύκολα. Με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού δηλαδή, καθώς θα είναι ενσωματωμένη στο πολύ καλό σύστημα infotainment και τα πάντα θα ελέγχονται από τη μεγάλη οθόνη αφής αλα tablet στην κεντρική κονσόλα.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς η εικόνα βίντεο δεν υποστηρίζεται από τη συγκεκριμένη εφαρμογή του Skype, για λόγους μη απόσπασης της προσοχής του οδηγού. Aπό την άλλη όμως το σύστημα θα επιτρέπει την ηχογράφηση ηχητικών σημειώσεων τις οποίες θα μπορεί να στέλνει κανείς στο γραφείο του για να τις βρεί στη συνέχεια στον υπολογιστή του.

Η (στενή) συνεργασία της Volvo με τη Microsoft δεν ολοκληρώνεται με το Skype Business, καθώς το επόμενο βήμα θα είναι η ενσωμάτωση του Cortana, του ψηφιακού συστήματος προσωπικής υποστήριξης που παρουσίασε η αμερικάνικη εταιρεία με τα Windows 10 και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορεί, μεταξύ άλλων, να δέχεται φωνητικές εντολές για τις λειτουργίες του συστήματος infotainment των Volvo. Των μεγάλων αρχικά και όλων των μοντέλων της μάρκας στη συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ