ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του hyper car των Mercedes- AMG με τα 1.000 άλογα

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του hyper car των Mercedes- AMG με τα 1.000 άλογα

H νέα μόδα στα hyper cars ονομάζεται μεταφορά τεχνολογίας από τη Φόρμουλα 1 και έτσι μετά την Aston Martin που την ξεκίνησε με την αναμενόμενη AM-RB 001 και σε συνεργασία με τη Red Bull αναμένεται να ακολουθήσει και η Mercedes.

Με το δικό της αντίστοιχο hyper car. Για το οποίο μάλιστα στην έκθεση ηλεκτρονικών CES έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα που βλέπετε και η οποία απεικονίζει ένα ιδιαίτερα αεροδυναμικό και εντυπωσιακό πίσω μέρος, με στοιχεία από τα αγωνιστικά του Le Mans αλλά και με θυρίδες εξαερισμού για τον κινητήρα.

Ακριβέστερα για το σύστημα πρόωσης που δεν θα είναι άλλο από το υβριδικό των μονοθεσίων της Φόρμουλα 1 της μάρκας. Έτσι θα υπάρχει ένας V6 turbo 1.600 κυβικών, ο οποίος λόγω της πολύ μικρής διαδρομής των εμβόλων του θα είναι ιδιαίτερα «πολύστροφος» -στην πράξη του όριο περιστροφής του θα είναι οι 10.000 στροφές ανά λεπτό (σ.α.λ.)- και θα συνδυάζεται τόσο με ηλεκτροκινητήρα όσο και με σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Η απόδοσή του θα κυμαίνεται γύρω στους 1.000 ίππους, η παραγωγή θα ξεκινήσει του χρόνου και θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 μονάδων, οι οποίες σύμφωνα με τις φήμες και παρά την τιμή αγοράς των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ήδη πουληθεί...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ