ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Peugeot κυριάρχησε απόλυτα στο φετινό Ράλι Ντακάρ

H Peugeot κυριάρχησε απόλυτα στο φετινό Ράλι Ντακάρ

Το Ράλι Ντακάρ, που φέτος κάλυψε συνολικά 9.000 χιλιόμετρα στην Παραγουάη, τη Βολιβία και την Αργεντινή για να τερματίσει στο Μπουένος Άιρες, είναι μια από τις τελευταίες μεγάλες περιπέτειες που έχουν απομείνει. Λογικά λοιπόν έχει και την αντίστοιχη αίγλη, ενώ φέτος, ακριβώς όπως και πέρυσι, η Peugeot επιβεβαίωσε τόσο την εμπειρία της όσο και τη μεγάλη ειδίκευσή της στους αγώνες Rally Raid.

Φέτος μάλιστα είχε και καινούργιο αυτοκινητο, το 3008 DKR, που αντικατέστησε το αντίστοιχο 2008 που πέρυσι είχε ανέβει στο βάθρο και απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητές του, μιας και ισάριθμα Peugeot τερμάτισαν στις 3 πρώτες θέσεις.

Νικητής του αγώνα για 13η φορά στην καριέρα του, από τις οποίες οι 6 είναι με μοτοσυκλέτες και οι 7 με αυτοκίνητα, ο Mr Dakar Stephane Peterhansel, που με συνοδηγό του Cottret κρατήθηκε μπροστά από τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή των ράλι Sebastian Loeb (συνοδηγός του όπως πάντα o Elena), ο οποίος ναι μεν κέρδισε τις τελευταίες ειδικές αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά.

Στην 3η θέση τερμάτισαν οι Despres- Castera, ενώ το 4ο 3008 DKR με οδηγό τον επίσης Παγκόσμιο Πρωταθλητή Carlos Sainz δεν τερμάτισε, καθώς το πλήρωμά του εγκατέλειψε μετά από μια εντυπωσιακή έξοδο από το δρόμο, που ευτυχώς δεν είχε περαιτέρω συνέπειες.

Το 1-2-3 της Peugeot ήρθε 30 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη επιτυχία της στο Ντακάρ με τον Ari Vatanen, ενώ συνολικά ήταν η 6η νίκη της γαλλικής εταιρείας στον πιο σκληρό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φυσικά στο Ντακάρ εκτός από αυτοκίνητα μετέχουν και άλλα οχήματα. Έτσι στις μοτοσυκλέτες τερμάτισε πρώτος ο Βρετανός Sam Sunderland με KTM, στα φορτηγά ο Ρώσος Eduard Nikolaev με Kamaz, στα Quad o επίσης Ρώσος Sergey Karyakin με Yamaha και στα UTV ο Βραζιλιάνος Leandro Torres.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ