ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes: To εξαιρετικό βίντεο των αδελφών Coen για την AMG GT Roadster και το Super Bowl

Mercedes: To εξαιρετικό βίντεο των αδελφών Coen για την AMG GT Roadster και το Super Bowl

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 18:30 το απόγευμα (δική μας ώρα Δευτέρα 6/2 στις 1:30) θα ξεκινήσει ΤΟ τηλεοπτικό γεγονός των ΗΠΑ, που δεν είναι άλλο από το Super Bowl, στο οποίο φέτος θα αναμετρηθούν οι New England Falcons και οι Atlanta Hawks.

Το Super Bowl πέρα από ένας τελικός στον οποίο αναμετρώνται οι καλύτερες ομάδες του American Football είναι και μια αντιπαράθεση εταιρειών για τo ποια θα παρουσιάσει το πιο πρωτότυπο, ευφάνταστο και ακριβό διαφημιστικό σποτ -εννοείται πως και το κόστος της προβολής φτάνει σε ασύλληπτα νούμερα για τα δικά μας δεδομένα. Φυσικά σε αυτή την «κόντρα» οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι από τους πρωταγωνιστές και φέτος η Mercedes αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που είχε στη διάθεσή της.

‘Ετσι λοιπόν ανέθεσε το διαφημιστικό της για το Super Bowl στο πιο γνωστό δίδυμο «μάγων» του Hollywood, τους βραβευμένους και με Όσκαρ αδελφούς Joel και Ethan Coen, οι οποίοι ασχολήθηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους με ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Στο βίντεο που ονομάζεται «Easy Driver» πρωταγωνιστεί η Mercedes AMG GT Roadster και είναι ένα φόρος τιμής με χιούμορ στη γενιά της θρυλικής τανίας «Easy Rider» του 1969. Και λέμε χιούμορ καθώς τόσο οι Χαρλεάδες, που διασκεδάζουν με το δικό τους ιδιαίτερο στυλ, όσο και το «Born to be Wild» των Steppenwolf, κυριαρχούν στην αρχή του σποτ με μάλλον κωμικό τρόπο.

Σε μια άκρη του σκηνικού βρίσκεται και η γνήσια αφίσα της ταινίας με τον Peter Fonda, ενώ ξαφνικά κάποιος μπαίνει στο μπαρ και ενημερώνει πως κάποιος έχει κλείσει τις παρκαρισμένες Harley. Οι πάντες σπεύδουν έξω έτοιμοι για καυγά, ενώ τη συνέχεια μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Το κλιπ τελειώνει με την ανοιχτή AMG GT να χάνεται, μαζί με το πασίγνωστο οδηγό της, στο λυκόφως της Άγριας Δύσης, ενώ το «Born to be wild» γίνεται και «Βuilt to be wild»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ