ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Parking Assistant Plus της BMW λειτουργεί χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού

Το Parking Assistant Plus της BMW λειτουργεί χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού

Τα συστήματα αυτόματης στάθμευσης, ή υποβοήθησης στάθμευσης αν προτιμάτε, έχουν σημειώσει μεγάλη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, κάνοντας τη ζωή των οδηγών, ειδικά όσων δυσκολεύονται με τη συγκεκριμένη διαδικασία και δεν είναι λίγοι, πιο εύκολη και λιγότερο αγχωτική.

Σε όλα τα αντίστοιχα συστήματα που είναι διαθέσιμα ο οδηγός κάτι κάνει -συνήθως ελέγχει τουλάχιστον το γκάζι και το φρένο- και εδώ έγκειται η ιδιαιτερότητα του Parking Assistant Plus με το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί η νέα σειρά 5 της BMW.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ο οδηγός της 540i απλά ψάχνει να βρει μια θέση στάθμευσης. Όταν τη βρεί ενεργοποιεί το σύστημα και η εμπλοκή του σταματά, καθώς όλα τα υπόλοιπα γίνονται από το αυτοκίνητο. Και δεν μιλάμε μόνο για το έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, που είναι η στάνταρ διαδικασία, αλλά και για το γκάζι και το φρένο, την επιλογή της όπισθεν αλλά και της πρώτης στη συνέχεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη μανούβρα.

Κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος η κεντρική οθόνη χωρίζεται στα δύο προκειμένου να προβάλει τόσο την εικόνα της πίσω κάμερας όσο και μια πανοραμική όψη του αυτοκινήτου, ώστε ο οδηγός αν θέλει να παρακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ