ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O όμιλος PSA (Peugeot- Citroen) συζητά την εξαγορά της Opel από τη General Motors

O όμιλος PSA (Peugeot- Citroen) συζητά την εξαγορά της Opel από τη General Motors

Η General Motors έχει κάνει κατά καιρούς σαφή την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο σοβαρά αλλά και πιο προχωρημένα από ποτέ.

Και αυτό γιατί όπως δημοσιεύθηκε αρχικά σε αρκετά ευρωπαϊκά μέσα η αμερικάνικη πολυεθνική βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το γαλλικό όμιλο της PSA, στον οποίο ανήκουν οι Peugeot και Citroen, για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Opel. Στη συμφωνία θα περιλαμβάνεται και η Vauxhall, η θυγατρική της GM στη Μεγάλη Βρετανία.

Η PSA και η Opel συνεργάζονται ήδη εδώ και αρκετά χρόνια εξελίσσοντας αλλά και κατασκευάζοντας από κοινού κυρίως επαγγελματικά μοντέλα και πρόσφατα και επιβατικά -τα Opel Crossland X και Peugeot 2008 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Από την πλευρά της GM δόθηκε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που αναφέρει πως οι δύο πλευρές εξετάζουν την επέκταση της συνεργασίας τους χωρίς να αναφέρονται λεπτομέρειες, ενώ αντίθετα αναφέρεται ρητά πως οι συνομιλίες μπορεί τελικά να μην καταλήξουν σε συμφωνία.

Μέχρι στιγμή η PSA δεν έχει προβεί σε κάτι ανάλογο, ενώ υπάρχουν απλά ανεπίσημες δηλώσεις στελεχών της που επιβεβαιώνουν τις συνομιλίες. Κάτι επίσημο δεν υπάρχει ούτε από την πλευρά του γαλλικού κράτους, στο οποίο ανήκει το 14% της PSA, ενώ ίδιο ποσοστό βρίσκεται στα χέρια τόσο της οικογένειας Peugeot όσο και στον κινέζικο όμιλο Dongfeng

ΔΗΜΟΦΙΛΗ