ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτος αλτρουϊσμός: οδηγός Tesla ακινητοποιεί αυτοκίνητο με αναίσθητο οδηγό

Απίστευτος αλτρουϊσμός: οδηγός Tesla ακινητοποιεί αυτοκίνητο με αναίσθητο οδηγό

Η κίνηση στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους και ειδικά στους γερμανικούς, τις περίφημες Autobahnen που δεν έχουν όρια ταχύτητας, είναι ιδιαίτερα γρήγορη και οι οδηγοί σπάνια ενδιαφέρονται για το τι γίνεται γύρω τους.

Ευτυχώς όχι όλοι, καθώς ο Manfred Kick, ο οποίος βρισκόταν με το Tesla Model S στην Autobahn A9, παρατήρησε ένα VW Passat να κινείται αφενός με την εξαιρετικά χαμηλή -και ιδιαίτερα επικίνδυνη- για την περίσταση ταχύτητα των 30 χλμ./ ώρα και αφετέρου να κάνει συνεχώς ζιγκ ζαγκ.

Όταν βρέθηκε δίπλα του, κατά τη διαδικασία προσπέρασης, διαπίστωσε πως ο οδηγός ήταν αναίσθητος και το αυτοκίνητο φυσικά εκτός ελέγχου. Η αντίδρασή του απλά αποδεικνύει πως ευτυχώς η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί ακόμα: ειδοποιώντας ταυτόχρονα την πυροσβεστική έβαλε το δικό του αυτοκίνητο, χωρίς να υπολογίσει ούτε τον κίνδυνο και φυσικά ούτε τις ζημιές, μπροστά από το εκτός ελέγχου Passat και κατόρθωσε να το επιβραδύνει και τελικά να το ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο αναίσθητο οδηγό, ο οποίος μεταφέρθηκε, μόλις έφτασε το ασθενοφόρο, σε κρίσιμη κατάσταση στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Μόλις το συμβάν έγινε γνωστό η επόμενη ευχάριστη έκπληξη ήρθε από τον ιδιοκτήτη της Tesla, τον πολύ- εκατομμυριούχο Elon Musk, ο οποίος εντυπωσιασμένος και αυτός από τον αλτρουισμό του οδηγού του Model S, έκανε μέσω Twitter γνωστό πως θα καλυφθούν όλες οι ζημιές, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, που προκλήθηκαν στο αλουμινένιο αμάξωμα.

ELON MUSK TWEET

ΔΗΜΟΦΙΛΗ