ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε ποια χώρα η Cadillac σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων;

Σε ποια χώρα η Cadillac σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων;

Η Cadillac είναι από τις πλέον κλασικές και παραδοσιακές μάρκες πολυτελείας στις ΗΠΑ και φυσικά κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το ότι η προεδρική λιμουζίνα και τα σήματά της φέρει και Cadillac One ονομάζεται επίσημα.

Τα μοντέλα της λοιπόν είναι λογικό να είναι δημοφιλή στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχει μια χώρα στην οποία τον πρώτο μήνα του 2017 πουλήθηκαν ακόμα πιο πολλές, σχεδόν διπλάσιες, Cadillac, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά. H χώρα αυτή είναι η Κίνα, καθώς τον Ιανουάριο 18.011 υπήκοοί της αγόρασαν ένα μοντέλο της έναντι μόλις 10.298 Αμερικανών, οι οποίοι μπορεί και να πείστηκαν από τις δηλώσεις του νέου προέδρου Donald Trump για τη στήριξη της εγχώριας αυτοκινητοβιοχηχανίας.

Ποσοστιαία οι πωλήσεις της αμερικανικής μάρκας πολυτελείας στην Κίνα σημείωσαν τον Ιανουάριο άλμα της τάξης του 116%, ενώ παγκοσμίως και παρά την κάμψη στις ΗΠΑ η αύξηση είναι της τάξης του 44,2%. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των Cadillac πρέπει να αποδοθεί αφενός στη βελτίωση της εμφάνισής τους που πλέον έχει στυλ χάρη στις έντονες ακμές και στην αναβάθμιση της ποιότητας και της οδικής τους συμπεριφοράς.

Οι Κινέζοι πάντως έχουν άλλους λόγους να τις προτιμούν, καθώς στην αχανή χώρα η κατοχή μιας Cadillac θεωρείται η επιτομή του στιλ και της επίδειξης πλούτου, αποτελώντας μια ένδειξη κοινωνικής ανόδου του κατόχου της. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που και η άλλη premium αμερικάνικη μάρκα, η Buick, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ενώ το βέβαιο είναι πως αργά η γρήγορα και οι δύο θα εξελίξουν ειδικά μοντέλα για την Κίνα, όπως άλλωστε κάνουν και οι ευρωπαίοι ανταγωνιστές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ