ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε το trailer της ταινίας για τον Bruce McLaren και τις άγνωστες πτυχές της ζωής του

Δείτε το trailer της ταινίας για τον Bruce McLaren και τις άγνωστες πτυχές της ζωής του

Ο Νεοζηλανδός Bruce McLaren είναι από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των αγώνων αυτοκινήτου και μπορεί να έχασε τη ζωή του το 1970, σε ηλικία μόλις 32 ετών, δοκιμάζοντας ένα από τα αυτοκίνητά του στο Goodwood όμως όσα άφησε πίσω του συνεχίζονται μέχρι και τις ημέρες μας. Παρόλα αυτά λίγοι γνωρίζουν την πραγματική του διαδρομή και το πόσο σημαντικός ήταν για την εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Προκειμένου λοιπόν να γίνει ο Bruce McLaren πιο γνωστός στο ευρύ κοινό η εταιρεία παραγωγής Universal συνεργάστηκε με το Roger Donaldson, γνωστό σκηνοθέτη και γκουρού των ντοκιμαντέρ υψηλού επιπέδου, προκειμένου o τελευταίος να γυρίσει ταινία για τη ζωή του.

Όσο έζησε ο McLaren πέτυχε απίστευτες νίκες σε διάσημους αγώνες, όπως το Μονακό και οι 24 Ώρες του Le Mans, ενώ στο ενεργητικό του υπάρχουν και αρκετές επιτυχίες στο πρωτάθλημα CanAm. Εξίσου σημαντική είναι βέβαια και η συμβολή του στη δημιουργία της αγωνιστικής ομάδας που έχει το όνομά του, πρωταγωνιστεί ακόμα στη Φόρμουλα 1 και τα τελευταία χρόνια κατασκευάζει και ιδιαίτερα επιτυχημένα super cars.

Στην ταινία, η οποία πολύ απλά ονομάζεται McLaren, μιλούν για το Νεοζηλανδό πιλότο και όχι μόνο άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον έζησαν από κοντά. Άνθρωποι όπως ο Chris Amon, o Emerson Fittipaldi, o Μario Andretti, o Jackie Stewart και άλλοι.

Η προβολή της, που αν κρίνουμε από το τρέιλερ είναι εξαιρετικά καλά γυρισμένης, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2017 και μακάρι να μπορούμε να τη δούμε και στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ