ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Racemo Concept είναι το πρώτο σπορ μοντέλο της ινδικής Τata

To Racemo Concept είναι το πρώτο σπορ μοντέλο της ινδικής Τata

Η Tata μπορεί να έγινε ευρέως γνωστή έξω από τα σύνορα της Ινδίας με το Nano, που χαρακτηρίσθηκε ως το πιο φτηνό αυτοκίνητο του κόσμου και εξελίχθηκε σε παταγώδη απoτυχία, όμως ήταν και βέβαια είναι πλέον ακόμα περισσότερο ένας πολύ σημαντικός όμιλος για την ινδική οικονομία.

Κι αυτό γιατί εμπλέκεται σε όλους σχεδόν τους τομείς, από την παραγωγή π.χ. αναψυκτικών και τις τράπεζες μέχρι την κατασκευή αυτοκινήτων, ενώ πριν από μερικά χρόνια εξαγόρασε τις παραδοσιακές βρετανικές μάρκες Jaguar και Land Rover -ακούγεται ειρωνικό η πρώην αποικία να αγοράζει κάποια από τα πετράδια του στέμματος, αλλά έτσι είναι...- που με τα κεφάλαιά της έχουν περάσει σε μια εποχή ανάπτυξης.

Πρόσφατα μάλιστα, στα πλαίσια της έκθεσης της Γενεύης, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τη Volkswagen για την εξέλιξη μοντέλων της τελευταίας, που θα βασίζονται στο πλαίσιο Αdvanced Modular Platform της και θα προορίζονται κατ’ αρχήν για την ινδική αγορά.

Παράλληλα η Tata, που δίνει συστηματικά εδώ και χρόνια το παρόν στις διεθνείς εκθέσεις, παρουσίασε στην ελβετική μεγαλούπολη το Racemo. Πρόκειται για το πρωτότυπο ενός μικρού, διθέσιου σπορ μοντέλου, κατηγορία στην οποία για πρώτη φορά δραστηριοποιείται, που έχει ιδιάιτερα εντυπωσιακή εμφάνιση, με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. O κινητήρας του Racemo είναι τρικύλινδρος, τοποθετημένος στο κέντρο, με μόλις 1.200 κυβικά, turbo και απόδοση 190 ίππων. Συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η ινδική εταιρεία αφήνει να εννοηθεί πως το 0-100 θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 6,0 δεύτερα.

Ταυτόχρονα θα είναι και το πρώτο διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο ινδικής κατασκευής, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Cloud της Microsoft, ενώ θα υπάρχει και μια καθαρά αγωνιστική έκδοσή του

Το Racemo αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ινδία το 2018, λανσάροντας ταυτόχρονα και τη νέα υπο- μάρκας της Tata, την Tamo. Μέχρι τότε θα κάνει την εικονική εμφάνισή του στο παιχνίδι Forza Horizon 3.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ