ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ferrari έκλεισε τα 70 χρόνια της και το γιορτάζει

H Ferrari έκλεισε τα 70 χρόνια της και το γιορτάζει

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, ακόμα και αν δεν ασχολείται καθόλου με το αυτοκίνητο, που να μη γνωρίζει τη Ferrari, την πιο διάσημη μάρκα στον κόσμο, η ιστορία της οποίας ξεκίνησε πριν από 70 ακριβώς χρόνια. Στις 12 Μαρτίου του 1947, σε ένα μικρό εργοστάσιο στην Ιταλία, που προσπαθούσε να συνέλθει από αυτά που είχε αφήσει πίσω του ο Β’ Παγκόσμιος.

Από την πόρτα αυτού του εργοστασίου λοιπόν βγήκε ένα μικρό μεν αλλά θορυβώδες αυτοκίνητο, που είχε για σήμα του ένα cavallino rampante, το όρθιο άλογο που έμελε να γίνει πασίγνωστο παγκοσμίως. Το αυτοκίνητο αυτό λοιπόν ήταν η πρώτη Ferrari, η 125 S, η οποία ήταν έτσι φτιαγμένη ώστε και να μπορεί να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους αλλά και να μετέχει στους αγώνες αυτοκινήτων εκείνης της εποχής.

Στα 70 χρόνια που έχουν περάσει από την έξοδο της 125 S από την πύλη της Via Abetone Inferiore στο χωριό Maranello, όπου εξακολουθεί να είναι η έδρα της, η Ferrari έχει συνδέσει το όνομα της με κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές της αυτοκίνησης, με επιτυχίες και ρεκόρ στη Φόρμουλα 1 και όχι μόνο και βέβαια με τα υπερ- αυτοκίνητά της, που γίνονται ανάρπαστα όχι όταν κυκλοφορήσουν αλλά μόλις ανακοινωθεί η πρόθεση της κατασκευής τους. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 10 πιο ακριβά κλασικά αυτοκίνητα στον κόσμο τα 7 έχουν στο καπό τους το Cavallino Rampante...

Για να γιορτάσει λοιπόν την επέτειό της η Ferrari έχει αφιερώσει όλο το 2017 στα 70 χρόνια της ιστορίας της. Παρουσιάζοντας, όπως έχουμε γράψει, ειδικά μοντέλα, αλλά και δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο σαν κι αυτό που ακολουθεί.Το οποίο ξεκινά με την 125 S με το ελαφρύ σωληνωτό πλαίσιο και το δωδεκακύλινδρο των μόλις 1.600 κυβικών για να καταλήξει στο σήμερα και την υβριδική LaFerrari Aperta.

FERRARI 70 YEARS 11

Το όρθιο άλογο, σύμβολο θάρρους αλλά και απερισκεψίας, ήταν αρχικά το προσωπικό έμβλημα του Francesco Baracca, πιλότου και άσσου του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που το ζωγράφιζε στα αεροπλάνα του. Το 1923 οι γονείς του εκλιπόντος γνωρίστηκαν με τον Enzo Ferrari και του είπαν να βάλει το έμβλημα στα αυτοκίνητά του "για να του φέρει τύχη". Το άλογο είναι πάντα μαύρο σε κίτρινο φόντο, που είναι και το επίσημο χρώμα της Modena, της γενέτειρας του Enzo Ferrari. Πηγή: Ferrari

Φυσικά το ιωβηλαίο θα συνοδεύεται και από εορτασμούς και εκδηλώσεις που θα γίνουν σε περισσότερες από 60 χώρες και κάτω από το σλόγκαν «Driven by Emotion». Μάλιστα τις εκδηλώσεις αυτές θα μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει και από το «επετειακό» site της ιταλικής μάρκας, το www.ferrari70.com.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ