ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς μπορούν 2 εργάτες να προκαλέσουν ζημιές 1 εκατομμυρίου ευρώ σε μια αυτοκινητοβιομηχανία;

Πώς μπορούν 2 εργάτες να προκαλέσουν ζημιές 1 εκατομμυρίου ευρώ σε μια αυτοκινητοβιομηχανία;

Το θέμα αποκαλύφθηκε από τη γνωστή, γερμανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα Bild, ενώ στην πορεία επιβεβαιώθηκε και από τη BMW, στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου της οποίας διαδραματίστηκε το συμβάν στις αρχές Μαρτίου.

Δύο εργάτες λοιπόν της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πριν ξεκινήσει η νυχτερινή βάρδιά τους είχαν κλειστεί στα αποδυτήρια, όπου και κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ αλλά και μαριχουάνας. Φυσικά δεν έδωσαν το παρόν για την έναρξη των εργασιών και μέχρι να τους ανακαλύψουν αναίσθητους οι συνάδελφοί τους η γραμμή παραγωγής είχε σταματήσει για 40 ολόκληρα λεπτά.

Μπορεί το χρονικό διάστημα να μην ακούγεται μεγάλο αλλά σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο σαν και αυτό της BMW, όπου οι διαδικασίες ακολουθούν ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, εμπλέκονται προμηθευτές και μια αλυσίδα τροφοδοσίας κα κάθε διακοπή μπορεί να οδηγήσει σε επαναπρογραμματισμό ημερών, είναι καταστροφικό. Τόσο που το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι δύο εργάτες, που ήταν πραγματικά σε άθλια κατάσταση, μεταφέρθηκαν τελικά σε νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια ο ένας, ο οποίος είναι Πολωνικής καταγωγής, απολύθηκε, ενώ ο άλλος άλλαξε πόστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ