ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπάρχουν ομπρέλες για αυτοκίνητα;

Υπάρχουν ομπρέλες για αυτοκίνητα;

Ομπρέλες υπάρχουν για προσωπική χρήση, για κήπους, για καταστήματα κ.λπ. αλλά όχι και για αυτοκίνητα. Αυτό όμως μπορεί στην πορεία να αλλάξει μιας και η αμερικάνικη εταιρεία Lanmodo, πρόκειται για μια από τις πολλές start up που υπάρχουν ανά τον κόσμο, παρουσίασε μια πρωτότυπη ομπρέλα σεβαστών διαστάσων, η οποία προσαρμόζεται εύκολα και γρήγορα στην οροφή ενός αυτοκίνητου.

Η Lanmodo πιστεύει πως η ομπρέλα της μπορεί να γίνει μεγάλη επιτυχία, καθώς κάποιοι θα αντιληφθούν πως είναι πραγματικά κάτι που τους έλειπε. Ή νομίζουν ότι τους έλειπε... Σίγουρα σε περιοχές με πολύ ζεστό κλίμα και πολύ έντονη ηλιοφάνεια θα βοηθά προκειμένου το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου να μην γίνεται σάουνα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προστατέψει π.χ. από το χαλάζι.

Μάλιστα προκειμένου η όλη διαδικασία να είναι εύκολη η ομπέλα αυτοκινήτου της αμερικάνικης start up διαθέτει ένα ηλεκτρικό μηχανισμό με τον οποίο ανοίγει και κλείνει, ο οποίος μάλιστα ενεργοποιείται και με τηλεχειριστήριο. Η ασφάλισή ττης γίνεται με μικρούς γάντζους στις χειρολαβές και τους καθρέφτες, ενώ υπάρχουν, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, δυνατότητες προσωποποίησης με την επιλογή κατάλληλου μοτίβου στο πανί.

Οι άνθρωποι της Lanmodo πάντως είναι αρκετά ρεαλιστές, τουλάχιστον ως προς την προσέγγισή τους, μιας και η ομπέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανεξάρτητα από κάποιο αυτοκίνητο, π.χ. στον κήπο ή σε μια βεράντα αν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος ή να αποτελεί τη βάση για μια σκηνή.

Όσο για την τιμή της, αν η αμερικάνικη εταιρεία βρει χρηματοδότηση για τα σχέδιά της και προχωρήσει, θα κυμαίνεται περίπου στα 300 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ