ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Grandland X, το κορυφαίο SUV της Opel, θα ξεκινά από τα 1.500 κυβικά

Το Grandland X, το κορυφαίο SUV της Opel, θα ξεκινά από τα 1.500 κυβικά

Η επόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο, θα είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής παρουσία της Opel ως μέλος του ομίλου PSA, ενώ στο περίπτερό της θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση το Grandland X.

To νέο της μεγάλο SUV, που μαζί με τo επίσης καινούργιο Grossland X και το ανανεωμένο Mokka X, θα αποτελούν μια ιδιαίτερα σύγχρονη τριάδα στην πιο δημοφιλή κατηγορία αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Το ενδιαφέρον είναι πως το Grandland X, που παρουσιάστηκε όπως βλέπετε ήδη διαδικτυακά, σχεδόν 6 μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα του, διαθέτει πολλά γαλλικά γονίδια, καθώς η βάση του είναι το πλαίσιο που χρησιμοποιείται και στα Peugeot 5008 και Citroen C5 Aircross, μιας η PSA και η Opel συνεργάζονταν πολύ πριν την εξαγορά της δεύτερης.

Από πλευράς εμφάνισης το Grandland X είναι σύγχρονο και άμεσα αναγνωρίσιμο ως Opel, ενώ από πλευράς διαστάσεων και με μήκος 4,48 μέτρων -είναι 20 εκατοστά πιο μεγάλο από το Crossland X- τοποθετείται στην καρδιά των μεσαίων SUV. Αυτό, σε συνδυασμό και με το μεταξόνιο των 2.675 χιλιοστών, σημαίνει πως οι χώροι στο εσωτερικό θα είναι ικανοποιητικοί, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, μιας και το μέγεθος του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 514 έως 1.652 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων.

Σύγχρονη είναι και η εικόνα του εσωτερικού, με μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, με τους άκρως απαραίτητους διακόπτες και μόνο και με έναν πίνακα οργάνων που έχει ένα χαρακτηριστικό περίγραμμα. Ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης της μάρκας, καθώς και πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, τα οποία θα μπορούν να φορτίζονται και ασύρματα. Φυσικά δεν θα λείπει και το σύστημα συνδεσιμότητας OnStar, που πλέον περιλαμβάνει και νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρων στάθμευσης.

OPEL GRANDLAND X 10

Το εσωτερικό του νέου Grandland X είναι μοντέρνο, high tech και με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως π.χ. το περίγραμμα του πίνακα οργάνων. Πηγή: Opel

Στη βάση των κινητήρων βενζίνης θα βρίσκεται ο νέος τετρακύλινδρος turbo των 1.500 κυβικών της Opel, ενώ στη γκάμα των diesel θα περιλαμβάνονται και τα πολύ καλά γαλλικά σύνολα των 2.000 κυβικών. Κινητήριοι τροχοί θα είναι οι εμπρός, ενώ το προαιρετικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (Grip Control) θα εξασφαλίζει καλή πρόσφυση και σε δύσκολες συνθήκες, ειδικά αν συνδυάζεται και με λάστιχα M&S. Ταυτόχρονα ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει και μεταξύ 5 προγραμμάτων οδήγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ