ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα ατυχήματα στα IndyCars είναι σοκαριστικά

Τα ατυχήματα στα IndyCars είναι σοκαριστικά

Οι ταχύτητες στις οβαλ πίστες των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα μεγάλες, με αποτέλεσμα όταν συμβαίνουν ατυχήματα να είναι κυριολεκτικά τρομακτικά. Τελευταίο σοκαριστικό ατύχημα στα IndyCars αυτό του Γάλλου Sebastian Bourdais, που έγινε πριν από μερικές ώρες κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών του διάσημου αγώνα Indianapolis 500, στον οποίο θα μετέχει και οι Ισπανός πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Fernando Alonso.

O Bourdais έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, έπειτα από αποσταθεροποίηση του πίσω μέρους του και έπεσε με ταχύτητα 370 χλμ./ ώρα πάνω σε έναν τοίχο. Η σύγκρουση ήταν φυσικά σφοδρότατη και θα μπορούσε να είχε πολύ άσχημη κατάληξη. Ευτυχώς ο Γάλλος πιλότος στάθηκε τυχερός και κατόρθωσε να επιβιώσει, έχοντας βέβαια υποστεί πολλαπλά κατάγματα, με σοβαρότερο αυτό στη λεκάνη, που θα τον κρατήσουν αρκετούς μήνες μακριά από τους αγώνες.

Μετά το ατύχημα οι κατατακτήριες δοκιμές διακόπηκαν, για αρκετή ώρα προκειμένου να καθαριστεί η πίστα αλλά και για να εξεταστούν τα αίτια του ατυχήματος, μιας και υπήρχαν υπόνοιες πως το μονοθέσιο του Bourdaix βγήκε από την πορεία του λόγω διαρροής λαδιών από άλλο αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ