ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Ford Shelby F150 Super Snake είναι με 750 ίππους το πιο δυνατό pick-up

Το Ford Shelby F150 Super Snake είναι με 750 ίππους το πιο δυνατό pick-up

Το ότι οι Αμερικανοί λατρεύουν τα φορτηγάκια, φορτηγάκια τρόπος του λέγειν φυσικά, δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε το F150 της Ford είναι το best seller της αγοράς του εδώ και αρκετές δεκαετίες. Το νέο είναι πως και εδώ, όπως και σε άλλες κατηγορίες, έχουν επιδοθεί τελευταία σε μια προσπάθεια παρουσίασης όλο και πιο ισχυρών μοντέλων και εκδόσεων.

Στα αγροτικά το τελευταίο χτύπημα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι το Shelby F150 Super Snake, που όπως λέει και το όνομά του, έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της τελευταίας, γνωστής για τις διάσημες Cobra του παρελθόντος και έχει φτάσει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 750 άλογα. Τιμή που θα ταίριαζε σε κάποιο από τα κορυφαία σούπερ σπορ μοντέλα που μπορεί να αγοράσει κανείς...

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως δεν πρόκειται για πρωτότυπο που εξυπηρετεί μόνο την επίδειξη και τον εντυπωσιασμό, αλλά για ένα κανονικό μοντέλο παραγωγής που θα κατασκευαστεί 150 φορές. Ο κινητήρας του είναι ο γνωστός V8 των 5.000 κυβικών της μάρκας, που κινεί και τη Mustang και για την περίσταση έχει δεχθεί αρκετές επεμβάσεις προκειμένου να ανέβει στα 750 άλογα. Φυσικά επεμβάσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί όλα αυτά τα άλογα, ενώ εκτός από την τετρακίνητη εκδοχή υπάρχει και με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Ειδικά ως πισωκίνητο η παρουσία του θα γίνεται παντού αισθητή, ενώ θα ενισχύεται και από μια ειδική εξάτμιση της Borla, καθώς και από τις τροποποιήσεις στο αμάξωμα. Καθώς και προκειμένου να διαφοροποιείται από τα πιο ταπεινά F150 αυτό της Shelby, πέρα από το κλασικές λευκές ρίγες στο αμάξωμα, έχει άλλη μάσκα και διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και ένα ειδικό κάλυμμα για την καρότσα σε συνδυασμό με χρωμιωμένους τροχούς 22 ιντσών.

Ταυτόχρονα όσο ακραίο είναι από πλευράς ισχύος άλλο τόσο ακραίο είναι και από πλευράς τιμής, μιας και κοστίζει 96.000 δολάρια, ποσό που για τα δεδομένα των ΗΠΑ και για αυτοκίνητο αμερικάνικης προέλευσης είναι ιδιαίτερα υψηλό. Φυσικά η τιμή δεν θα είναι πρόβλημα στο να πουληθούν και οι 150 μονάδες του Ford Shelby F150 Super Snake που θα κατασκευαστούν και μάλιστα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ