ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Seat ζητά από το (διαδικτυακό) κοινό να βαφτίσει το νέο της SUV

Η Seat ζητά από το (διαδικτυακό) κοινό να βαφτίσει το νέο της SUV

Το να βρεθεί ένα κατάλληλο όνομα για ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι μια υπόθεση δύσκολη και πολύπλοκη, καθώς πρέπει να πληρούνται πολλές προϋποθέσεις.

Έτσι η επωνυμία θα πρέπει να είναι εύηχη και σύμφωνη με τη λογική των ονομάτων των άλλων μοντέλων της μάρκας, να μη σημαίνει κάτι άσχημo ή αρνητικό σε κάποια γλώσσα του κόσμου και βέβαια να ταιριάζει, όσο είναι δυνατόν και με το χαρακτήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Προκειμένου λοιπόν να βρεθεί η κατάλληλη ονομασία οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταφεύγουν και σε ειδικούς, οι οποίοι φυσικά αμείβονται αδρά για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Στην Seat σκέφτηκαν διαφορετικά, σχετικά με το όνομα του νέου τους, μεγάλου SUV που θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2018 και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα έχει μέχρι και 7 θέσεις. Ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού. Πιο συγκεκριμένα του διαδικτυακού κοινού: στην ιστοσελίδα seat.com/seekingname ή με το hastag #SEATseekingName άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να καταθέσουν τη δική τους πρόταση για το πως θα ήθελαν να ονομάζεται το νέο μοντέλο της μάρκας.

Η προϋπόθεση είναι η ονομασία να είναι, σύμφωνα με την παράδοση της Seat -θα είναι το 14ο μοντέλο της που θα ακολουθεί τη συγκεκριμένη λογική- αυτή μιας πόλης ή μιας περιοχής της Ισπανίας. Οι προτάσεις θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τις 22 Ιουνίου, ενώ στο δεύτερο στάδιο μια επιτροπή από στελέχη της εταιρείας από διάφορες χώρες, από ειδικούς στην ονοματοδοσία αυτοκινήτων και από φίλους της μάρκας θα επιλέξει τα τρία επικρατέστερα.

Τα οποία θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου στην έκθεση της Φρανκφούρτης στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει μια δημόσια ψηφοφορία μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα. Η επωνυμία που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους θα ανακοινωθεί στις 15 Οκτωβρίου, για να ακολουθήσει η επίσημη πρεμιέρα του βαφτισμένου πλέον καινούργιου SUV, κατά πάσα πιθανότητα, στην έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο του 2018.

Για καλό και για κακό πάντως η εταιρεία έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές τις ονομασίες Seat Vigo, Seat Formentor, Seat Formentera και Seat Mallorca. Αντίθετα δεν κατατέθηκε το Seat Alora, που είχε αναφερθεί ότι είναι μεταξύ των υποψηφίων.

Συνολικά η Seat έχει μια καλή προϊστορία με τις ονομασίες των μοντέλων της, όπως για παράδειγμα Ibiza, Toledo, Ateca, Alhambra, ενώ όπως συνήθως συμβαίνει στον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όπως ένα σεντάν που κυκλοφόρησε από το 1985 έως και το 1992, ονομαζόταν Malaga και με τέτοιο όνομα δύσκολα θα έκανε καριέρα στη χώρα μας. Για αυτό και στην Ελλάδα μετονομάστηκε σε Gredos...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ