ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O πρώην παρουσιαστής του Top Gear που ξεγέλασε ξανά το θάνατο

O πρώην παρουσιαστής του Top Gear που ξεγέλασε ξανά το θάνατο

Ο Richard Hammond - το παρατσούκλι του είναι Hamster καθώς είναι ιδιαίτερα μικρόσωμος - ήταν ο ένας από τους τρεις πρώην συμπαρουσιαστές του TopGear, της πιο διάσημης εκπομπής αυτοκινήτου στον κόσμο και νυν του Grand Tour -οι άλλοι δύο είναι ο πολύς Jeremy Clarkson και ο James May. Πρέπει, λοιπόν, να το πάρει απόφαση πως η (πολύ) γρήγορη οδήγηση δεν είναι κάτι που του ταιριάζει.

Κι αυτό γιατί ο Βρετανός τηλεοπτικός αστέρας ξεγέλασε για μια ακόμα φορά το θάνατο, όταν στην Ελβετία και σε μια ορεινή διαδρομή που ήταν κλειστή για την ανάβαση Bergrennen Hemberg βγήκε από το δρόμο. Οδηγούσε ένα ηλεκτρικό hyper car, το κροατικό Rimac Concept One, για τα γυρίσματα της εκπομπής Grand Tour που προβάλλεται στο Amazon Prime.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που ακολουθεί ο Hammond «χάνει» τα φρένα σε μια στροφή, καθυστερεί δηλαδή να φρενάρει και βγαίνει από το δρόμο. Το Rimac ανατρέπεται και πιάνει σχεδόν αμέσως φωτιά, ενώ ευτυχώς οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να τον απομακρύνουν έγκαιρα.

Ο Hammond, που είχε τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το σημείο του ατυχήματος σε νοσοκομείο St. Hellen στην Ελβετία, όπου του έγινε πλήρης ιατρικός έλεγχος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει σπάσει το πόδι του και έχει κακώσεις στο γόνατό του, ενώ θα μεταφερθεί στη Μεγάλη Βρετανία για τα περαιτέρω.

Ο Jeremy Clarkson πάντως έγραψε συγκλονισμένος στο twitter πως ήταν το πιο μεγάλο και πιο τρομακτικό ατύχημα που έχει δει με τα μάτια, αλλά ευτυχώς ο Richard φαίνεται να είναι γενικά σε καλή κατάσταση.

Αυτή είναι η 2η περίπτωση που ο παρουσιαστής έχει κινδυνεύσει πολύ σοβαρά να χάσει τη ζωή του. Η πρώτη ήταν το 2006, όταν και πάλι στα γυρίσματα εκπομπής, έχασε τον έλεγχο ενός Vampire, ενός dragster με στροβιλοκινητήρα (τζετ) που έχει 10.000 ίππους και πιάνει τα 650 χλμ./ ώρα, όπως μπορείτε να δείτε στο δεύτερο βίντεο. Τότε ο Hammond είχε μείνει αρκετές ημέρες σε κώμα, ενώ πριν λίγους μήνες είχε και μια πτώση από μοτοσικλέτα στη Μοζαμβίκη -πάλι σε γυρίσματα για το Grand Tour.

Οι άνθρωποι της παραγωγής πάντως και όχι μόνο ερευνούν συνολικά τις συνθήκες του ατυχήματος που οδήγησε στον τραυματισμό του Hammond και στην ολική καταστροφή του αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων Rimac.

Όπως πραναφέραμε το Rimac Concept One είναι Κροατικό και θεωρείται ιδιαίτερα εξελιγμένο, μιας και έχει 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν συνδυαστικά 1.072 ίππους. Οι οποίοι τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 82 kWh και εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 2,6 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 352 χλμ./ ώρα.

Παράλληλα υπάρχει και το Concept_S που έχει διαφορετική αισθητική αλλά και αεροδυναμική προσέγγιση, 1.384 ίππους, 0-100 σε 2,5 δεύτερα και τελική ταχύτητα 363 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ