ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda CR-V: Με κορυφαίους χώρους και πλήρη γκάμα

Honda CR-V: Με κορυφαίους χώρους και πλήρη γκάμα

Το μεγάλο SUV στη γκάμα της Honda, το CR-V, είναι από τα πιο ολοκληρωμένα και πολυσύνθετα μοντέλα της κατηγορίας του. Και αυτό γιατί μπορεί να παίξει ταυτόχρονα το ρόλο του οχήματος ελευθέρου χρόνου -ειδικά στις τετρακίνητες εκδοχές του- και βέβαια του οικογενειακού. Ειδικά στο τελευταίο δεν συμβάλλουν μόνο οι μεγάλοι του χώροι αλλά τόσο οι οικονομικοί κινητήρες πετρελαίου του όσο και ο πλήρης εξοπλισμός του.

Οπτικά χάρη στο εμφατικό εμπρός του μέρος και το χαρακτηριστικό περίγραμμα των παραθύρων στο προφίλ του το CR-V είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, ενώ γενικά το σχήμα του είναι και σύγχρονο και δυναμικό, προβάλλοντας και τον off-road προσανατολισμό του και μια σοφιστικέ και δυναμική παρουσία στο δρόμο.

Η μοντέρνα προσέγγιση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με την ενδιαφέρουσα σχεδίαση του ταμπλό, στην οποία εξέχουσα θέση κατέχει η οθόνη αφής των 7,0 ιντσών στο κέντρο του. Η οθόνη που εντυπωσιάζει χάρη στα εξαιρετικά γραφικά της, είναι τμήμα του συστήματος infotainment Honda Connect. Το Honda Connect έχει μια πλήρη σειρά λειτουργιών, όπως πρόσβαση στο διαδίκτυο, επιλογή μουσικής και ραδιοφωνικών εκπομπών από όλο τον κόσμο μέσω της εφαρμογής AHA, προ-εγκατεστημένες εφαρμογές και δυνατότητα του χρήστη να κατεβάσει περισσότερες από το Honda Αpp Centre, Bluetooth και διασύνδεση smartphone με Mirror Link.

Το CR-V είναι σχεδιασμένο για να κρατάει τους επιβάτες ασφαλείς. Όλες οι εκδόσεις είναι πλήρως συμβατές με τις προδιαγραφές Euro NCAP και έχουν βραβευτεί με 5 αστέρια. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με συστήματα όπως το Σύστημα Ενεργής Πέδησης Πόλης (City-Brake Active System), το οποίο βοηθάει στην αποφυγή ή τη μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων σε χαμηλές ταχύτητες, κάτω από 32 km/h. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ λέιζερ για την ανίχνευση του δρόμου μπροστά, εφαρμόζοντας αυτόματα πίεση πέδησης εάν διαπιστωθεί επικείμενος κίνδυνος σύγκρουσης. Το CR-V διαθέτει ακόμα Υποβοήθηση Εκκίνησης στην Ανηφόρα (Hill Start Assist), Σινιάλο Έκτακτης Ακινητοποίησης (Emergency Stop Signal), Μπροστινά Καθίσματα Μετρίασης Αυχενικού Τραυματισμού κ.α.

Η μετακίνηση των επιβατών του CR-V πάντως εκτός από ασφαλής είναι και ιδιαίτερα άνετη, χάρη στους πραγματικά πολύ μεγάλους χώρους του για 5 ενήλικες και τις αποσκευές του -το μέγεθος του πορτμπαγκάζ του κυμαίνεται από 589 έως 1.669 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων και το ύψος της φόρτωσης. Το μήκος του χώρου φόρτωσης φτάνει τα 1.570 mm, για να μπορούν να μεταφερθούν άνετα στο CR-V δύο mountain bikes ή τέσσερα σετ μπαστουνιών του γκολφ.

Ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα οικονομική χάρη στους τεχνολογικά προηγμένους κινητήρες diesel 1.6lt με τους οποίους εξοπλίζεται. Η σειρά πετρελαιοκινητήρων του CR-V, έχει αυξηθεί με την προσθήκη του νέου τετρακύλινδρου 1.6L i-DTEC 160 PS της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Στη βάση της γκάμας, οι εκδόσεις 1.6 i-DTEC 2WD αποδίδουν 120 ίππους και 300 Nm ροπής και εξασφαλίζουν απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ ώρα σε 11,2 δεύτερα, τελική ταχύτητα 182 χλμ./ ώρα) καταναλώνοντας επίσημα και κατά μέσο όρο 4,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και εκπέμποντας 115 γραμμάρια CO2 το χιλιόμετρο.

Ο κινητήρας των 160 PS στις εκδόσεις 4WD, με την υποστήριξη ενός συστήματος υπερσυμπίεσης δύο σταδίων προσφέρει υψηλότερη ισχύ και καλύτερη καμπύλη ροπής, σε συνδυασμό με κορυφαία απόδοση και σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2. Σαν αποτέλεσμα, ο νέος κινητήρας έχει την καλύτερη αναλογία ισχύος - κατανάλωσης που υπάρχει στην κατηγορία. Αποδίδει ροπή 350 Nm, με κατανάλωση καυσίμου από 4,9 lt/100km και εκπομπές CO2 από 129 g/km, καθώς και πολύ καλές επιδόσεις (0-100 σε 9,6 δεύτερα, τελική ταχύτητα 202 χλμ./ ώρα, έκδοση 4WD Elegance MT).

Η κίνηση εδώ μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης Real-Time 4WD, που είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και εξαλείφει πρακτικά το σπινάρισμα των τροχών κάτω από όλες τις συνθήκες.

Το CR-V των 160 ίππων είναι διαθέσιμο και με το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων της Honda, που αποτελεί μια επιπλέον διευκόλυνση για τον οδηγό όταν κινείται off road καθώς για να βγεί από κάποιο δύσκολο σημείο δεν έχει παρά να πατήσει το γκάζι. Διαθέτει πιο ευρεία κλιμάκωση σχέσεων, μια πολύ κοντή πρώτη σχέση που διασφαλίζει γρήγορη και δυναμική εκκίνηση, ενώ η μακριά μέγιστη σχέση έχει σαν αποτέλεσμα μειωμένες στροφές του κινητήρα και κατ’ επέκταση μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και θορύβων σε ταχύτητες ταξιδιού.

Το CR-V προσφέρεται σε νέες μειωμένες τιμές που ξεκινούν από 29.700€. Στο σημείο αυτό αξίξει να σημειώσουμε πως η Honda δεν χρεώνει επιπλέον το μεταλλικό χρώμα. Επιπλέον όλων αυτών, όλα τα αυτοκίνητα Honda προσφέρονται με 5 χρόνια δωρεάν service, εγγύηση και οδική βοήθεια και ένα δελεαστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα με επιτόκιο 5,9%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ