ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα Mercedes-Benz A-Class «White Art Edition»: Εντυπωσιακή εντός και εκτός

Νέα Mercedes-Benz A-Class «White Art Edition»: Εντυπωσιακή εντός και εκτός

H A-Class είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο επιτυχημένα σύγχρονα μοντέλα της Mercedes και η εντυπωσιακή της πορεία οφείλεται αφενός στη σύγχρονη και νεανική της εμφάνιση, τους ισχυρούς και οικονομικούς κινητήρες αλλά και στο πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού της.

Η εμφάνιση της A-Class γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή και ο εξοπλισμός ακόμα πιο ολοκληρωμένος στην ειδική έκδοση White Art Edition, η οποία μάλιστα είναι διαθέσιμη και για τις B-Class, CLA και GLA.

Eξωτερικά οι κάθετες γραμμές σε λευκό ή μαύρο ματ αλλάζουν κυριολεκτικά την όψη της Α-Class, ανεξάρτητα από το ποιο από τα συνολικά πέντε διαθέσιμα χρώματα (μαύρο «cosmos», μαύρο «night», γκρι «mountain», ασημί «polar» ή λευκό «cirrus») και αν έχει επιλεγεί. Παράλληλα η συνολικά σπορτίφ εικόνα συμπληρώνεται από τα σήματα «Edition» στα φτερά και τις εντυπωσιακές μαύρες ζάντες AMG των 18 ιντσών με τη χαρακτηριστική σχεδίαση με τις πολλαπλές ακτίνες.

Ιδιαίτερο είναι όμως και το εσωτερικό της A-Class White Art Edition. Αίσθηση δημιουργούν καταρχήν τα σπορ καθίσματα που είναι επενδεδυμένα με δέρμα Artico/ Dinamica και έχουν χαρακτηριστική σχεδίαση με ρίγες σε λευκό και γκρι, ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμα και καθίσματα AMG Performance, επίσης επενδεδυμένα με το ίδιο δέρμα και με τον ίδιο σχεδιασμό.

Το τιμόνι είναι σπορ, 3 ακτινών, με επίπεδο κάτω μέρος και μικροΐνες Dinamica στα σημεία λαβής του, καθώς και πολυλειτουργικό. Οι μαύρες μικροΐνες Dinamica χρησιμοποιούνται σε όλο τον εσωτερικό διάκοσμο, ενώ ιδιαίτερες είναι και οι ζώνες ασφαλείας, καθώς έχουν και λευκές ρίγες. Ταυτόχρονα οι δακτύλιοι των αεραγωγών είναι λευκοί, ενώ η αίσθηση πολυτέλειας πολλαπλασιάζεται από το συνδυασμό μαύρου δέρματος Artico και διακοσμητικών γκρι ραφών στο ταμπλό.

Οι γκρι διακοσμητικές ραφές υπάρχουν και στο υποβραχιόνια στις πόρτες και την κεντρική κονσόλα, καθώς και στον καλυμμένο με δέρμα επιλογέα ταχυτήτων, ο οποίος διαθέτει επιπλέον και λεπτομέρειες από χρώμιο. Η συνολική upper class αίσθηση ολοκληρώνεται από τα ιδιαίτερα πατάκια από ύφασμα, που πέρα από το λογότυπο «Edition» έχουν και αυτά διακοσμητικές γκρι ραφές.

Παράλληλα για την Ελλάδα και μόνο για συγκεκριμένες εκδόσεις κινητήρων, είναι διαθέσιμο και το πακέτο White Art Edition Plus, που σε σχέση με την ειδική έκδοση White Art περιλαμβάνει επιπρόσθετο εξοπλισμό με σημαντικο όφελος για τον υποψήφιο αγοραστή.

‘Ετσι, για παράδειγμα, η A 180 d με το πακέτο White Art Edition Plus διαθέτει όλα τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και στοιχεία της ειδικής έκδοσης White Art και επιπρόσθετα την κάμερα οπισθοπορείας, το πακέτο Night, τους προβολείς LED High Performance και το πακέτο καθρεπτών με συνολικό όφελος 1.530 ευρώ.

Και οι εκδόσεις White Art, όπως άλλωστε όλες οι εκδόσεις της A-Class, διαθέτουν ένα τεχνολογικά προηγμένο σύστημα infotainment, αναπόσπαστο στοιχείο του οποίου είναι η ελεύθερη και ιδιαίτερα ευανάγνωστη οθόνη στην κεντρική κονσόλα. Από την οποία ελέγχεται με ευκολία η διασύνδεση smartphones, τόσο μέσω Apple Car Play όσο και Mirrorlink.

Παρόντα μπορούν να είναι φυσικά και όλα τα εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού της Mercedes, με το Collision Prevention Assist Plus που επιβραδύνει αυτόματα την Α-Class, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης και το Attention Assist που παρακολουθεί τη συγκέντρωση όποιου βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και προειδοποιεί για τυχόν κόπωση, να είναι στάνταρ. Η πλήρης γκάμα των διαθέσιμων συστημάτων περιλαμβάνει και αυτό της υποβοήθησης στάθμευσης, που παρκάρει και ξεπαρκάρει αυτόματα την A-Class σε παράλληλες θέσεις στάθμευσης και την παρκάρει στις κάθετες.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων της Α-Class, είναι οι κινητήρες turbo, βενζίνης και πετρελαίου, που χαρακτηρίζονται από υψηλές αποδόσεις, ιδιαίτερα περιορισμένες απαιτήσεις σε καύσιμο και χαρακτηριστικά χαμηλές εκπομπές CO2.

Η γκάμα των Α-Class με κινητήρα πετρελαίου έχει σα βάση την Α 160 d των 1.500 κυβικών και των 90 ίππων. Ακολουθεί η ίδιου κυβισμού A 180 d με 109 ίππους, καθώς και οι Α 200 d και Α 220 d, με 136 και 177 ίππους που είναι διαθέσιμες και με το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της Mercedes.

Οι κινητήρες βενζίνης ξεκινούν με το σύνολο των 1.595 κυβικών και των 102 ίππων της Α 160. Ο ίδιος turbo τετρακύλινδρος αποδίδει 122 και 156 ίππους στις Α 180 και Α 200, εξασφαλίζοντας πολύ καλές επιδόσεις 0-100 σε 8,6 και 7,8 δεύτερα αντίστοιχα παρουσία του 7G-DCT- ενώ η γκάμα συμπληρώνεται από τις εκδόσεις των 1.991 κυβικών. Την αποκλειστικά τετρακίνητη A 220 4MΑTIC με 184 ίππους και τις Α 250 και Α 250 Sport -διαθέσιμες και με τετρακίνηση με 211 και 218 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν και με το αυτόματο κιβώτιo, που βέβαια είναι στάνταρ στην top Mercedes-AMG A 45 4MATIC, που με 381 ίππους είναι το πιο δυνατό μοντέλο παραγωγής παγκοσμίως με κινητήρα 1.991 κυβικών. Η A 45 4MATIC, που κάνει και οπτικά αισθητή την παρουσία της, χρεάζεται μόλις 4,2 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα.

Οι τιμές της Mercedes A-Class ξεκινούν από τις 22.040 ευρώ, ενώ με το νέο πρόγραμμα της Mercedes-Benz «Welcome. My way» η αποκτηση τόσο των εκδόσεων «White Art Edition» όσο και των άλλων εκδοχών της A-Class, καθώς και άλλων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας γίνεται ακόμη πιο απλός. Κι αυτό γιατί δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να επιλέξει τον τρόπο που τον εξυπηρετεί, είτε πρόκειται για αγορά τοις μετρητοίς είτε με χρηματοδότηση. Προσφέρει δηλαδή διάφορες χρηματοδοτικές λύσεις, διαφορετικούς τρόπους αποπληρωμής σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης, εγγύησης και service.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ