Το νέο μεγάλο SUV της DS, της μάρκας πολυτελείας της Citroen, το DS7 Crossback έγινε ιδιαίτερα γνωστό πριν καν αρχίσουν οι πωλήσεις του, μιας και είναι το καινούργιο επίσημο όχημα του νέου Προέδρου της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν.

Διαβάστε επίσης

Ο οποίος πιθανότατα θα μπορεί να επιλέξει πιο νωρίς από το 2019 που θα κυκλοφορήσιε επίσημα, την υβριδική τoυ έκδοση που ονομάζεται E-Tense και η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα έχει δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης για μέχρι και 60 χιλιόμετρα.

Το σύστημα πρόωσής του θα αποτελείται από έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1.600 κυβικών με 200 ίππους, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες 107 ίππων, ένας σε κάθε άξονα, που θα τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 13 kWh, ενώ το κιβώτιο θα είναι αυτόματο 8 σχέσεων.

Με τη ευκαιρία της αποκάλυψης των δεδομένων για το D7 Crossback η Γαλλική εταιρία αποκάλυψε και τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν σκοπεύει να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρονιά και κάθε ένα από αυτά θα έχει και την υβριδική ή αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της DS στα συγκεκριμένα μοντέλα θα αντιστοιχεί το 1/3 των ετήσειων πωλήσεών της μέχρι το 2025.


Διαβάστε επίσης

Συγκρούσεις στο Παρίσι μεταξύ αστυνομίας - διαδηλωτών

Κοινό μήνυμα Μέρκελ - Μακρόν για δημιουργία τραπεζικής ένωσης

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο Μακρόν

Μακρόν: Η Ευρωζώνη χρειάζεται μεταρρύθμιση