ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Fiat 500 Anniversario είναι η εορταστική έκδοση για τα 60 χρόνια του Cinquecento

Το Fiat 500 Anniversario είναι η εορταστική έκδοση για τα 60 χρόνια του Cinquecento

To 1957 παρουσιάστηκε ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της σύγχρονης αυτοκινητικής ιστορίας, το λιλιπούτειο Fiat 500. Το αυτοκίνητο των μόλις 3 μέτρων, που μετακινούσε μέχρι και ολόκληρες οικογένειες στην μεταπολεμική Ιταλία, κατασκευάστηκε σε σχεδόν 3.900.000 μονάδες και κυκλοφόρησε και με τα σήματα άλλων εταιρειών.

Το σύγχρονο 500αράκι είναι ένα εξίσου σημαντικό μοντέλο για την ιταλική εταιρεία, η οποία δεν άφησε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την πρεμιέρα του αρχέτυπου ανεκμετάλλευτη. Έτσι παρουσίασε εκτός από την Sessantesimo της έκθεσης της Γενεύης και μια δεύτερη ειδική έκδοση. Την ολοκαίνουργια Αnniversario, η οποία είναι πιο προσιτή οικονομικά και κυρίως πιο ρετρό.

Το τελευταίο επιτυγχάνεται με το αρκετό χρώμιο στη μάσκα και τους προβολείς της και τις ειδικές ζάντες των 16 ιντσών. Επιπρόσθετα οι Ιταλοί, που είναι κορυφαίοι σε ότι αφορά το στυλ, χρησιμοποίησαν τόσο τα παλιά σήματα τις Fiat όσο και ειδικά λογότυπα στο αμάξωμα και το εσωτερικό, προκειμένου να δημιουργήσουν μια αίσθηση προπολεμικής Ιταλίας.

Η έκδοση Anniversario συνδυάζεται με όλους τους κινητήρες καθώς και με το ανοιχτό αμάξωμα -άλλωστε ανοιχτή έκδοση είχε και το κλασικό Cinquecento.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ