ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα θα δίνατε για το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton νίκησε στην Ουγγαρία το 2013;

Πόσα θα δίνατε για το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton νίκησε στην Ουγγαρία το 2013;

Με το πρόγραμμα «All Time Stars» η Mercedes πουλά κάποια από τα ιστορικά μοντέλα της, που είναι μέρος της συλλογής του μουσείου της, στη Στουτγκάρδη. Αυτή τη φορά μεταξύ των αυτοκινήτων που είναι προς πώληση υπάρχει -για πρώτη φορά- και ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1. Και μάλιστα όχι όποιο και όποιο, μιας και η ηλικία του είναι μόλις 4 έτη.

Πιο συγκεκριμένα είναι η W04 της σαιζόν 2013, με την οποία ο Lewis Hamilton είχε νικήσει στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας -συνολικά είχε πετύχει 4 νίκες και είχε τερματίσει 4ος στο πρωτάθλημα, πίσω από τις Red Bull των Vettel και Webber και την Ferrari του Αlonso.

Πρόκειται δηλαδή για το τελευταίο μονοθέσιο της F1 της εταιρείας με ατμοσφαιρικό κινητήρα. Ο V8 των 2.400 κυβικών με το εντυπωσιακό ηχόχρωμα ανεβαίνει ως τις 18.000 φρενήρεις στροφές, αποδίδει από 750 έως και 830 ίππων, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί αν θα πουληθεί μαζί και το KERS -το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας.

Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί ούτε η τιμή εκκίνησης, η οποία πάντως αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Τόσο λόγω του ιστορικού του συγκεκριμένου μονοθεσίου όσο και λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στα σύγχρονα δεδομένα.

Παράλληλα με την W04 διατίθεται προς πώληση και μια C-Class του DTM από το 2004, o V8 των 4.000 κυβικών της οποίας αποδίδει περισσότερους από 470 ίππους και η οποία, μαζί με την W04, εμφανίστηκε στο φετινό Goodwood Festival of Speed.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ