ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Volvo κάνει την Polestar ξεχωριστή μάρκα για ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων

H Volvo κάνει την Polestar ξεχωριστή μάρκα για ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων

Η Polestar, ο επίσημος βελτιωτής των μοντέλων της Volvo αλλάζει προσανατολισμό. Κι αυτό γιατί η σουηδική εταιρεία θα την μετατρέψει σε μια ξεχωριστή μάρκα, η οποία θα ασχολείται τόσο με plug-in υβριδικά όσο και με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και μάλιστα υψηλών επιδόσεων.

Με τον επιλογή της αυτή η Volvo ακολουθεί την τάση που επικρατεί και μάλιστα όχι μόνο στις μάρκες πολυτελείας, για το διαχωρισμό των μελλοντικών συμβατικών μοντέλων των κατασκευαστών από τα αντίστοιχα ηλεκτρικά. Μάλιστα ο διαχωρισμός αυτός θα έχει να κάνει τόσο με την εμφάνισή τους όσο και τα λογότυπα που θα χρησιμοποιούνται και τα οποία θα είναι διαφορετικά.

Τα μελλοντικά μοντέλα της Polestar λοιπόν δεν θα έχουν τα σήματα της Volvo, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η αρχή θα γίνει με ένα δίθυρο κουπέ με έντονο σπορ χαρακτήρα και παρουσιαστικό και θα βασίζεται στο καινούργιο S60. Μια πρώτη προσέγγιση του οποίου μπορεί και να παρουσιαστεί πριν το τέλος του χρόνου.

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί στοιχεία και λεπτομέρειες αλλά ήδη ακούγεται έντονα πως το συγκεκριμένο σπορ κουπέ θα έχει περίπου 600 ίππους. Οι οποίοι θα αποδίδονται από μια ενισχυμένη εκδοχή του υβριδικού συνόλου T8 Twin Engine, που σήμερα αποδίδει 407.

Ενδιαφέρον είναι πως οι μηχανικοί των Polestar και Volvo δεν θα ποντάρουν μόνο στην αύξηση της απόδοσης αλλά και στη μείωση του βάρους, προκειμένου να πετύχουν υψηλές επιδόσεις. Έτσι το νέο σπορ κουπέ θα αποτελείται σε σημαντικό ποσοστό από ανθρακονήματα.

Γενικά η Polestar υπό το νέο καθεστώς λειτουργίας της αναμένεται να παίξει το ρόλο και της εταιρείας εξέλιξης νέων τεχνολογιών, ενώ παράλληλα θα ποντάρει και ιδιαίτερα πολύ στην εξατομίκευση των μοντέλων της. Με το αξημίωτο φυσικά, ενώ η ενασχόλησή της με τη βελτίωση των μοντέλων της Volvo θα συνεχιστεί κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ