ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Και η Ferrari θα φτιάξει SUV;

Και η Ferrari θα φτιάξει SUV;

Μπορεί κατά καιρούς οι άνθρωποι της Ferrari να έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να συμπεριλάβουν στη γκάμα τους ένα SUV, μπορεί ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας, ο πολύς Sergio Marchionne να έχει πει πως «η Ferrari θα φτιάξει SUV μόνο πάνω από το... πτώμα μου», όμως τελευταία ακούγεται όλο και περισσότερο πως η ιστορική ιταλική εταιρεία με το πιο βαρύ όνομα παγκοσμίως ετοιμάζεται να μπει στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μια τέτοια εξέλιξη φυσικά και δεν θα ήταν απίθανη, τόσο από τη στιγμή που και ανταγωνιστές της όπως η Lamborghini έχουν κάνει το συγκεκριμένο βήμα και ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία όσο και γιατί η ίδια η Ferrari έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Έτσι οι ιθύνοντές της δήλωναν πίστη στα ατμοσφαιρικά σύνολα με υψηλούς ρυθμούς περιστροφής και παράλληλα εξέλισσαν κινητήρες turbo.

Πρόσφατο δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού car ανέφερε σαφώς πως η Ferrari εξελίσσει ένα SUV με την κωδική ονομασία F16X. Μάλιστα γινόταν λόγος για ένα υπερυψωμένο κουπέ με έντονο το στυλ των μοντέλων της εταιρείας, που επιπλέον δεν θα έχει μεσαίες κολώνες ενώ θα έχει πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά.

Το SUV της Ferrari λέγεται ότι εξελίσσεται παράλληλα με τη διάδοχο της GTC4 που αναμένεται το 2020. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ferrari τζιπ -όντως ακούγεται κάπως...- θα είναι έτοιμη ένα χρόνο αργότερα, ενώ πέρα από τετρακίνηση μπορεί να έχει και υβριδικό σύστημα πρόωσης. Όσο για την τιμή της υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται γύρω στις 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η παρουσία ενός SUV στη γκάμα της ιστορικής ιταλικής εταιρείας θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις της στις 16.000 μονάδες ετησίως, προοπτική βέβαια που κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει το Marchionne. Ο οποίος πέρα από τα κέρδη βλέπει με τον τρόπο αυτό και τη δυνατότητα χρηματοδότησης των καινούργιων υπερ- αυτοκινήτων που έχουν μεθοδικά χτίσει το μύθο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ