ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Jaguar XJR575 χρειάζεται μόλις 4,4 δεύτερα για το 0-100

H Jaguar XJR575 χρειάζεται μόλις 4,4 δεύτερα για το 0-100

Στη Jaguar όπως δείχνουν τα πράγματα εργάζονται με φουλ ρυθμούς, καθώς παρουσιάζουν συνεχώς νέα μοντέλα με τελευταίο το μικρό SUV, την E-Pace, αλλά και ιδιαίτερες εκδόσεις.

Εκδόσεις όπως αυτή της κορυφαίας λιμουζίνας τους που ονομάζεται XJR575 και όπως αποκαλύπτει η ονομασία της έχει 575 ίππους, και κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις.

Ο κινητήρας και σε αυτή τη σπέσιαλ XJ είναι ο V8 των 5.000 κυβικών της βρετανικής εταιρείας, ο οποίος για την περίσταση και με τη βοήθεια μηχανικού υπερ- συμπιεστή (kompressor) αποδίδει τους 575 ίππους που προαναφέραμε, 25 δηλαδή περισσότερους σε σχέση με τη μέχρι πρότινος κορυφαία έκδοση της μεγάλης λιμουζίνας. Φυσικά όταν αυξάνονται οι ίπποι μειώνεται ο χρόνος για το 0-100, που πλέον είναι μόλις 4,4 δεύτερα. Από την άλλη η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 χλμ./ ώρα, με αποτέλεσμα να κινείται στα επίπεδα των άμεσα ανταγωνιστικών της μοντέλων, όπως είναι οι Mercedes-AMG S65, ΒΜW 760Li xDrive και το αναμενόμενο νέο Audi S8.

Η Jaguar αναφέρει πως η XJR575 δεν θα είναι διαθέσιμη με το επιμηκυμένο αμάξωμα παρά μόνο με το στάνταρ μεταξόνιο, ενώ οπτικά θα ξεχωρίζει από τις πιο ταπεινές χάρη στους νέους της προφυλακτήρες με τους μεγαλύτερους αεραγωγούς, τις εισαγωγές αέρα στο καπό, την πίσω αεροτομή και τα ειδικά σχεδιασμένα μαρσπιέ, αλλά και εξαιτίας των γυαλιστερών μαύρων τροχών των 20 ιντσών.

Ανάλογη προσπάθεια να τονιστεί η ιδιαιτερότητα και ο σπορ χαρακτήρας της έχει γίνει και στο εσωτερικό, με τη βοήθεια των εξαιρετικών μπάκετ καθισμάτων μπροστά και των προσεγμένων επιλογών στο διάκοσμο μαζί με ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και τις πάντα απαραίτητες ενδείξεις 575.

Παράλληλα με την παρουσίαση της XJR575 η Jaguar ανανέωσε ελαφρώς και τις άλλες εκδόσεις της XJ, εστιάζοντας κυρίως στην αναβάθμιση της τεχνολογίας τους με την ενσωμάτωση 4G Wi-Fi, μία μεγαλύτερης οθόνης 10 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, καθώς και πολλών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ