ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ferrari τινάζει τη μπάνκα στον αέρα από πλευράς κερδών

H Ferrari τινάζει τη μπάνκα στον αέρα από πλευράς κερδών

Τα κέρδη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι πάντοτε μια εύκολη υπόθεση, όμως υπάρχουν κάποιες που σε αυτόν τον τομέα τα καταφέρνουν ιδιαίτερα καλά και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ferrari, η οποία δεν πτοείται σχεδόν από τίποτα, με αποτέλεσμα τo 2017 να αποδεικνύεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μια από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία της. Τόσο από πλευράς ύψους πωλήσεων όσο και κερδών.

Έτσι το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε η ιταλική εταιρεία σημείωσε ένα ιστορικό ρεκόρ, μιας και πούλησε συνολικά 2.332 αυτοκίνητα, 118 πιο πολλά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ενδιαφέρον είναι πως σε μεγάλο βαθμό η αύξηση οφείλειται στην GTC4Lusso με τον V12, ενώ από την άλλη οι πωλήσεις της LaFerrari Aperta που συνεχίζονται μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικές από πλευράς όγκου συμβάλλουν όπως αισθητά στην επίτευξη κέρδους.

Για το υπόλοιπο του έτους αναμένεται περαιτέρω αύξηση όλων των μεγεθών, από την στιγμή που τα άλλα μοντέλα της μάρκας, ειδικά αυτά με τους V8, παρουσιάζουν σταθερές πωλήσεις και θα ξεκινήσει και η διάθεση της 812 Superfast. Έτσι μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να διατεθεί ο αριθμός ρεκόρ των 8.400 Ferrari (+4,8% σε σχέση με το 2016). Αντίστοιχα το μικτό λειτουργικό κέρδος της αναμένεται στο τέλος του 2017 να φτάσει τουλάχιστον τα 950 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για το μέλλον της ιταλικής εταιρείας αναμένεται εξίσου κερδοφόρο, ειδικά αν τελικά "ενδώσει" και παρουσιάσει ένα SUV, κάτι που με τα τρέχοντα δεδομένα φαίνεται πάρα πολύ πιθανό, που υπολογίζεται πως θα διπλασιάσει τις συνολικές πωλήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ