ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ρετρό αγωνιστικό Prototype 9 της Infiniti είναι στην κυριολεξία μηχανή του χρόνου

Το ρετρό αγωνιστικό Prototype 9 της Infiniti είναι στην κυριολεξία μηχανή του χρόνου

«Ξεκίνησε ως μια απλή σκέψη: Τι θα συμβεί αν βρεθεί ένα αυτοκίνητο, στο νότιο άκρο της Ιαπωνίας, θαμμένο βαθιά στον αχυρώνα και κρυμμένο από όλα τα μάτια για 70 χρόνια; Τι εάν σε αυτό το αυτοκίνητο βρήκαμε τον σπόρο του πάθους που φυτεύτηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μας Ιαπωνικού Grand Prix με τη δύναμη και την τέχνη ενός Infiniti του σήμερα; Πως θα φαινόταν αυτή η ανακάλυψη;».

Αυτά δήλωσε ο κ. Alfonso Albaisa, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Global Design της μάρκας πολυτελείας της Nissan, της Infiniti και έτσι στο φετινό Concours d'Elegance του Pebble Beach των ΗΠΑ, το παρόν θα δώσει το Prototype 9. Ένα αγωνιστικό, που μοιάζει με μηχανή του χρόνου.

Αφενός γιατι έχει έναν έντονα ρετρό σχεδιασμό, ο οποίος παραπέμπει άμεσα στις δεκαετίες του ΄40 και του ΄50 και αφετέρου γιατί το σύστημα πρόωσής του κάθε άλλο παρά ρετρό είναι: η συστοιχία των 30 kWh των συσσωρευτών συνδυάζεται με έναν πρωτοποριακό ηλεκτροκινητήρα που τοποθετείται για πρώτη φορά σε «κανονικό» μοντέλο.

Ο κινητήρας αυτός αποδίδει 148 ίππους και 320 Nm ροπής και εξασφαλίζει στο μονοθέσιο αγωνιστικό των μόλις 890 κιλών ένα 0-100 σε μόλις 5,5 δεύτερα και μια τελική 170 χλμ./ ώρα. Όσο για την αυτονομία του οι άνθρωποι της Infiniti κάνουν λόγο για 20 λεπτά σκληρής χρήσης σε πίστα, με ότι αυτό και αν σημαίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ