ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Vision Mercedes- Maybach 6 Cabriolet είναι η απόλυτη εξτραβαγκάντζα

H Vision Mercedes- Maybach 6 Cabriolet είναι η απόλυτη εξτραβαγκάντζα

Πριν από ένα χρόνο η Mercedes είχε παρουσιάσει στο Pebble Beach την κουπέ Vision Mercedes-Maybach 6 και είχαμε γράψει πως θα ταίριαζε γάντι στο Μεγάλο Γκάτσμπι. Μάλλον όμως είχαμε βιαστεί ή απλά δεν γνωρίζαμε τότε πως φέτος, 12 μήνες μετά και στην ίδια διοργάνωση η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάζει την ανοιχτή εκδoχή του.

Με εξίσου θηριώδεις διαστάσεις μιας και το μήκος φτάνει τα 5,70 μέτρα και το πλάτος τα 2,10, με μια επίσης τεράστια και πομπώδη μάσκα και μια συνολική εμφάνιση πού συνδυάζει ρετρό στοιχεία των δεκαετιών του '40 και του '50 αλλά ταυτόχρονα παραπέμπει και σε καρτούν. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεγάλου, αυστηρά διθέσιου ρόουντστερ με το τεράστιο καπό και τον αναλογικά πολύ μικρό πίσω πρόβολο και οι ζάντες των 24 ιντσών, που αποτελούν επίσης μεγάλη εξτραβαγκάντζα.

Το εσωτερικό πέρα από διθέσιο είναι υπερ- πολυτελές, φουτουριστικό και high tech με πλήρη ψηφιακό εξοπλισμό, ενώ η μαλακή οροφή μπορεί να είναι ακριβώς όπως την έχει φανταστεί ο υποψήφιος αγοραστής, αν βέβαια η ανοιχτή Mercedes-Maybach φτάσει πότε στην παραγωγή.

Αν πάντως φτάσει θα είναι μέσα στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα συστήματα πρόσωσης, μιας και το δικό της αποτελείται από συνολικά 4 ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδουν συνδυαστικά 750 ίππους και εξασφαλίζουν ένα 0-100 σε 4,0 δεύτερα και μια τελική η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα. Όσο για την αυτονομία φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με βάση τον ευρωπαϊκό κύκλο, ενώ ενδιαφέρον είναι πως με τη χρήση ταχυφορτιστή 340 kW χρειάζονται μόλις 5 λεπτά προκειμένου να “μεταγγιστεί” στους συσσωρευτές ενέργεια ικανή να κινήσει το μεγάλο ρόουντστερ για 100 χιλιόμετρα. Ειδικά το τελευταίο ελπίζουμε να μην παραμείνει σε επίπεδο πρωτότυπου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ