Η Lamborghini είναι από τους κατασκευαστές υπερ- αυτοκινήτων με πολύ βαρύ όνομα, όμως η δραστηριότητά της είχε ξεκινήσει από έναν τελείως διαφορετικό κλάδο. Η εταιρεία που είχε ιδρύσει ο Ferruccio Lamborghini αρχικά κατασκεύαζε και μάλιστα με επιτυχία καθώς αξιοποίησε τις ανάγκες της ιταλικής γεωργίας μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τρακτέρ.

Διαβάστε επίσης

Στα υπερ- αυτοκίνητα στράφηκε από ένα καπρίτσιο του Lamborghini, όταν ο Enzo Ferrari τον ειρωνεύτηκε όταν του παρέθεσε τα προβλήματα που είχε μια Ferrari που είχε αγοράσει. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει το δικό του super car, ακριβώς όπως το είχε φανταστεί, ενώ εξακολούθησε φυσικά να κατασκευάζει και τρακτέρ, μιας και από την πώλησή τους χρηματοδοτούσε αρχικά τα σπορ επιβατικά.

Ένα από τα ιστορικά τρακτέρ της Lamborghini είναι το 1R των φωτογραφιών μας, που κινείται από έναν αερόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 32 ίππους στις 1.500 στροφές και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 4 σχέσεων. Μπορεί σήμερα η ισχύς του να ακούγεται μηδαμινή, όχι μόνο με τα δεδομένα των σύγχρονων τρακτέρ αλλά και των σύγχρονων μοντέλων της Lamborghini, αλλά τότε το τρακτεράκι την έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω και μάλιστα σε μια τιμή ιδιαίτερα προσιτή.

Το συγκεκριμένο τρακτέρ έχει περάσει από ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης και έχει επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν από 51 ακριβώς χρόνια, το 1966, όταν και άφηνε τη γραμμή παραγωγής. Το Σεπτέμβριο μάλιστα θα πουληθεί σε δημοπρασία και αναμένεται να αλλάξει χέρια για ένα ποσό που θα κυμαίνεται από 16.000 έως και 22.000 ευρώ.

Πιο πιθανή πάντως είναι η πρώτη τιμή και σίγουρα θα είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να αποκτήσει κανείς ένα μοντέλο της Lamborghini. Που μάλιστα δεν θα οργώνει το δρόμο μεταφορικά αλλά το χωράφι κυριολεκτικά.


Διαβάστε επίσης

Αυτοκίνητο: Πώς βγάζουν οι dealers της Lamborghini δεκάδες χιλιάδες ευρώ «αέρα» από την Urus;

Αυτοκίνητο: Η νέα Lamborghini Urus των 650 ίππων είναι το πρώτο Super SUV του κόσμου

Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος ευλογεί μια Lamborghini;

H Lamborghini Terzo Millenio είναι το πιο εξελιγμένο πρωτότυπο που έχει παρουσιαστεί ποτέ