ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής η Volkswagen;

Πόσα αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής η Volkswagen;

Η Volkswagen, που αποτελεί τον πυρήνα του ομώνυμου ομίλου που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, ιδρύθηκε πριν από 80 ολόκληρα χρόνια. Μέσα σε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ιδρύσει περισσότερα από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες του κόσμου.

Η σύγχρονη παγκόσμια γκάμα της αποτελείται από 60 διαφορετικά μοντέλα, ενώ μόνο κατά τη διάρκεια του 2017 θα παρουσιάσει 10 καινούργια. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα μέχρι το 2020 το μίγμα της γκάμας της θα έχει μια εντελώς άλλη διάρθρωση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, μιας και θα απαρτίζεται μεταξύ άλλων από 19 συνολικά SUV, ενώ πέντε χρόνια μετά, το 2025, τα πλάνα αναφέρουν πως θα κυκλοφορούν στους δρόμους περισσότερα από 1.000.000 ηλεκτρικά Volkswagen.

Το τελευταίο μένει να επιβεβαιωθεί, ενώ το βέβαιο είναι πως μέχρι στιγμής η VW έχει κατασκευάσει συνολικά 150.000.000 αυτοκίνητα! Η αρχή έγινε επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου του 1947 με τον αρχέτυπο Σκαραβαίο, ο οποίος μέχρι την ολοκλήρωση της παραγωγής του το 2003 στο Μεξικό, κατασκευάστηκε συνολικά σε 21,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το νούμερο αυτό φέρνει το διάσημο Σκαθάρι στη δεύτερη θέση των πιο δημοφιλών μοντέλων της εταιρείας, μιας και πρώτο είναι και μάλιστα με διαφορά, το Golf. Το οποίο βρίσκεται ήδη στην 7η γενιά του, έχει κατασκευαστεί συνολικά 34 και πλέον εκατομμύρια φορές και φυσικά συνεχίζει. Ακολουθούν τα Passat και Jetta με περιίπου 20 και 19,5 εκατομμύρια μονάδες αντίστοιχα, ενώ έπεται το Polo με συνολικές πωλήσεις ύψους 17 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

VW PRODUCTION 4

Η Volkswagen έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής 150.000.000 αυτοκίνητα και συνεχίζει. Best seller της το Golf με περισσότερες από 34 εκατομμύρια μονάδες στις 7 γενιές του, ενώ ακολουθεί ο Σκαραβαίος με 21,5 εκατομμύρια. Πηγή: Volkswagen

Από πλευράς εργοστασίων τα σκήπτρα, με συνολική παραγωγή μέχρι στιγμής 44 εκατομμυρίων μονάδων, ανήκουν στο κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen, στην έδρα της το Wolfsburg.

To επετειακό, υπ' αριθμόν 150.000.000 VW ήταν πάντως ένα υβριδικό Golf GTE -την κατασκευή του μπορείτε να τη δέιτε στο βίντεο που ακολουθεί- γεγονός ενδεικτικό των πραγμάτων που έρχονται. Για τη Volkswagen και όχι μόνο.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ