ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η i3S είναι η πιο ισχυρή και σπορτίφ έκδοση της ηλεκτρικής BMW

Η i3S είναι η πιο ισχυρή και σπορτίφ έκδοση της ηλεκτρικής BMW

Η BMW αναβαθμίζει συνεχώς το πρωτοποριακό ηλεκτρικό της μοντέλο, την i3. Έτσι την υποβάλλει μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα σε μια δεύτερη ανανέωση, τόσο της εικόνας της όσο και των μηχανικών της μερών.

Από πλευράς αισθητικής οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Θα λέγαμε πως είναι μάλλον οι τυπικές στα πλαίσια ενός facelift αυτού του εύρους, με αλλαγές στα σημεία που εκσυγχρονίζουν ελαφρώς την εικόνα της i3 και τονίζουν λιγότερο τις μεγάλες ζάντες της.

Οι οποίες στη νέα έκδοσή της, την σπορτίφ ι3S, είναι ακόμα μεγαλύτερες φτάνοντας τις 20(!) ίντσες. Ταυτόχρονα εδώ είναι μειωμένη και η απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά, κάτι που σε συνδυασμό με τα ελαφρώς μεγαλύτερα μετατρόχια, τις διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες αλλά και με την πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης προβάλλει ακόμα περισσότερο τον σπορ προσανατολισμό της.

Παράλληλα για την έκδοση S η BMW αναβάθμισε και τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος από τους 170 ίππους και τα 249 Nm της στάνταρ εκδοχής ανέβηκε στους 184 ίππους και τα 269 Nm. Η αύξηση αυτή της απόδοσης έχει φυσικά συνέπεια και στις επιδόσεις, με αποτέλεσμα η i3S να χρειάζεται 6,9 δεύτερα για την επιτάχυνση του 0-100 χλμ./ ώρα (από 7,2 της έκδοσης των 170 ίππων).

Και η ανανεωμένη BMW i3 και η καινούργια i3S χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία των 94 Ah και των 33 kWh, η οποία εξασφαλίζει μια πραγματική αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων, τιμή που υπερ- καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης για τους περισσότερους οδηγούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ