ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλα τα σημαντικά νέα μοντέλα της έκθεσης της Φρανκφούρτης

Όλα τα σημαντικά νέα μοντέλα της έκθεσης της Φρανκφούρτης

H πιο σημαντική ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου για φέτος, αυτή της Φρανκφούρτης, ανοίγει αύριο και επίσημα τις πύλες της για το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να δει τα πιο πολλά από τα καινούργια μοντέλα που θα αρχίσουν να πωλούνται το επόμενο χρονικό διάστημα. Φυσικά το παρόν δίνουν και πολυάριθμα πρωτότυπο, με τα ηλεκτροκίνητα να έχουν φυσικά την τιμητική τους.

Αλφαβητικά λοιπόν η Audi θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γερμανικής μεγαλούπολης τη νέα ναυαρχίδα της, το high tech Α8, το καινούργιο RS4 Avant των 450 ίππων που συνεχίζει την παράδοσης των σούπερ στέισον της, το πισωκίνητο R8 RWS, καθώς και το φουτουριστικό πρωτότυπο Aicon, που δείχνει το μέλλον των πολυτελών μοντέλων.

Στη Bentley το σημαντικό νέο είναι η νέα, πιο πολυτελής και ενδιαφέρουσα γενιά της Continental GT, ενώ στην πολυτέλεια ποντάρει και η BMW. H οποία εμφάνισε και καινούργιο, ασπρόμαυρο λογότυπο για τα κορυφαία μοντέλα της, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η X7, το νέο μεγάλο SUV της, το πρωτότυπο του οποίου έδωσε το παρόν. Ένα πρωτότυπο που δεν απέχει και πολύ από το μοντέλο παραγωγής, κάτι που ισχύει και για αυτό της Z4, ενώ ενδιαφέρουσες παρουσίες ήταν αυτές των καινούργιων X3 και M5, καθώς και της ανανεωμένης εκδοχής της i3. Παράλληλα η BMW προλόγισε ε το concept iVision Dynamics ένα ακόμα, τρίτο κατά σειρά, ηλεκτρικό μοντέλο.

Η Citroen παρουσιάζει το πολύ ενδιαφέρον μικρό SUV της, το C3 Aircross με το ωραίο στυλ και τις πολλές δυνατότητες προσωποποίησης, ενώ SUV έχει στο περίπτερό της και η Dacia. Πιο συγκεκριμένα τη νέα γενιά του Duster, που εμφανίζεται σαφώς πιο σύγχρονη και ποιοτική.

Στο σταντ της Ferrari την προσοχή κλέβει το νέο της εισαγωγικό μοντέλο η Portofino, ενώ το ίδιο ρόλο έχει στη Ford η ανανεωμένη Mustang. Δίπλα της, επίσης ανανεωμένο και αναβαθμισμένο το πιο μικρό SUV της μάρκας, το Ecosport.

SUV και μάλιστα υβριδικό παρουσιάζει και η Honda, με το CR-V Hybrid Concept που ουσιαστικά προλογίζει την επομένη ευρωπαϊκή γενιά του μεγαλύτερου τζιπ της, ενώ το ίδιο κάνει το πολύ ιδιαίτερο Urban EV Concept, που δίνει μια πρώτη γεύση του ηλεκτρικού της μοντέλου που αναμένεται το 2019. Δίπλα τους το ανανεωμένο Jazz.

Στη Hyundai το πιο σημαντικό νέο -σωστά μαντέψατε...- είναι και πάλι ένα SUV και μάλιστα της μικρής κατηγορίας. Το Kona ξεκινά από τα 1.000 κυβικά, ενώ δίπλα του υπάρχει το σικ i30 Fastback και το σπορ i30N, με τους έως και 280 ίππους.

Η Jaguar δείχνει το δικό της μικρό SUV, την E-Pace, μαζί με την ταχύτατη XJR 575 και το στέισον XF Sportbrake, ενώ η ομόσταυλη Land Rover -και οι δύο ανήκουν στον ινδικό όμιλο της Tata- το σπέσιαλ Discovery SVX.

Στο περίπτερο της Kia προσέχει κανείς καταρχήν το ιδιαίτερο Pro Ceed Concept και στη συνέχεια το πολύ ενδιαφέρον μικρό SUV Stonic με βάση τα 1.000 κυβικά, ενώ το παρόν δίνει και το ανανεωμένο Sorento μαζί με την έκδοση GT του Picanto.

Αλλαγή κλίματος στις Lamborghini και Maserati με την Aventador SV Roadster και την ανανεωμένη Ghibli, αν και την παράσταση σε ότι αφορά τα υπερ- αυτοκίνητα έκλεψε χωρίς καμία αμφιβολία το Project One της Mercedes-AMG, με τεχνολογία απευθείας από τη Φόρμουλα 1.

Στο πραγματικά τεράστιο περίπτερο της Mercedes υπάρχουν μεταξύ άλλων το EQA Coupe το (ρεαλιστικό) πρωτότυπο του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου, το πρώτο αγροτικό της, η X-Class, καθώς και οι ανανεωμένες εκδόσεις κουπέ και κάμπριο της ναυαρχίδας της S-Class.

FRANFURT SHOW 3

Η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης έγινε το 1897 με συνολικά 8 εκθέματα. Με την πάροδο των χρόνων -γίνεται κάθε μονή χρονιά, εναλλάξ με την έκθεση στο Παρίσι- έχει γιγαντωθεί, ξεπερνώντας σε έκταση τα 230.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι επισκέπτες της προσεγγίζουν το 1.000.000. Πηγή: Newspress

Ηλεκτρικό πρωτότυπο και στο σταντ της Mini, ενώ δίπλα του υπάρχει το εντυπωσιακό JCW GT Concept με τον πολύ σπορ χαρακτήρα που θα προσχωρήσει στο στάδιο της περιορισμένου ύψους κανονικής παραγωγής.

Η Opel με τη σειρά της δείχνει το νέο της μεγάλο SUV, το Grandland X, καθώς και την crossover έκδοση Country Tourer του Insignia, ενώ η Porsche παρουσίασε τη νέα γενιά της Cayenne, με κορυφαία την turbo.

Turbo 1.800 κυβικών είναι και το πολυ- αναμενόμενο Renault Megane RS που είναι βέβαιο πως θα διεκδικήσει τον τίτλο του πιο γρήγορου hot hatch στο Nuerburgring, ενώ το Symbioz είναι ένα σούπερ φουτουριστικό πρωτότυπο, πλήρως διασυνδεδεμένο.

SUV συνέχεια στο περίπτερο της Seat με το ενδιαφέρον Arona που έχει πολλά κοινά σε ότι αφορά πλαίσιο και κινητήρα με το Ibiza -το παρόν έδωσε πάντως και το ειδικό Leon Cupra R των 310 ίππων- σε αυτό της Skoda υπήρχε το ολοκαίνουργιο και επίσης ενδιαφέρον Karoq που αντικαθιστά το Yeti καθώς και νέες εκδόσεις του Kodiaq, ενώ η SsangYong έδειξε το νέο Rexton.

H Smart είχε το ηλεκτρικό και αυτόνομο Vision EQ, η Subaru παρουσίασε την ευρωπαϊκή εκδοχή του καινούργιου Impreza και η Suzuki το νέο Swift Sport των 1.400 κυβικών και των 140 ίππων με turbo. H Toyota έδειξε το C-HR Hy Power, μια πιο σπορ εκδοχή του υβρδικού της μικρού SUV και τη ανανεωμένη έκδοση του μεγάλου της SUV, του Land Cruiser.

Η VW είχε στο περίπτερό της τα ολοκαίνουργια Polo και T-Roc, το I.D. Crozz, το πρωτότυπο του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου που αναμένεται το 2020, το φουτουριστικό Sedric, καθώς και ειδικές εκδόσεις του πικάπ της, του Amarok.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ