ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το πιο γρήγορο SUV του κόσμου στο Nürburgring;

Ποιο είναι το πιο γρήγορο SUV του κόσμου στο Nürburgring;

To Nürburgring, η διάσημη γερμανική πίστα που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’20, είναι ο τόπος όπου δοκιμάζονται πολλά από τα καινούργια μοντέλα πριν παρουσιαστούν και βέβαια κάθε σπορ αυτοκίνητο που σέβεται τον εαυτό του. Εδώ το μέτρο σύγκρισης είναι ο χρόνος του γύρου στην περίφημη Nordschleife, τη διαδρομή που πλέον έχει μήκος 20,832 χιλιομέτρων, 73 συνολικά στροφές και υψομετρική διαφορά 300 περίπου μέτρων.

Οι κατασκευαστές φυσικά θέλουν να έχουν στη γκάμα τους το πιο γρήγορο στην κατηγορία του μοντέλο στο Ring ή στην Πράσινη Κόλαση, όπως ονομάζεται αλλιώς η πίστα του Nürburgring και βέβαια από αυτήν την αντιπαράθεση δεν ξεφεύγουν ούτε τα SUV.

Τα οποία βελτιώνουν συνεχώς τους χρόνους τους, με αποτέλεσμα όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί το Ring να έχει ένα νέο βασιλιά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο οποίος δεν είναι άλλος από την Alfa Romeo Stelvio, που με οδηγό τον Fabio Franca πέτυχε το μέχρι στιγμής απόλυτο ρεκόρ, με 7 λεπτά και 51,7 δεύτερα.

Η ιταλική εταιρεία είχε θέσει ευθύς εξαρχής ως στόχο για τη Stelvio Quadrifoglio το ρεκόρ στο Nürburgring, που μέχρι πρότινος πιστωνόταν, με χρόνο 7:59.74, στην Porsche Cayenne Turbo S των 592 ίππων. Ενδιαφέρον είναι πως η κορυφαία Stelvio είναι πιο γρήγορη από το Range Rover SVR των 542 ίππων (8:14 λεπτά) και το ίδιο γρήγορη με τη BMW M4, ενώ υπολείπεται λίγο σε σχέση με το κορυφαίο προσθιοκίνητο hot hatch, το Honda Civic Type R, που έχει σημειώσει χρόνο 7:43.8.

Με την επιτυχία αυτή του SUV της η Alfa Romeo διπλασίασε τα ρεκόρ της, καθώς έχει στο παλμαρέ της και το αντίστοιχο για τα τετράθυρα σεντάν παραγωγής, με την Giulia Quadrifoglio. Η οποία όπως και η Stelvio κινείται από τον V6 των 2.900 κυβικών με τα γονίδια της Ferrari και τα διπλά turbo, που αποδίδει 510 ίππους και στη Stelvio εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 4,0 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 285 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ