ΜΟΔΑ

Gisele, Rihanna, Naomi: Τα κορίτσια μύθοι του Μάριο Τεστίνο είναι τολμηρά

Gisele, Rihanna, Naomi: Τα κορίτσια μύθοι του Μάριο Τεστίνο είναι τολμηρά

O Mάριο Τεστίνο δεν είναι απλά ένας φωτογράφος μόδας, είναι O Mάριο Τεστίνο δεν είναι απλά ένας φωτογράφος μόδας, είναι ένας δημιουργός που όρισε τι σημαίνει Super Model.

Οι λήψεις του είναι μια ωδή στη γυναίκα και το στιλ, καθώς κάθε φορά που στρέφει το φακό του επάνω στα κορίτσια που κάθε περιοδικό θα ήθελε να έχει στο εξώφυλλο του, η αισθητική ζει τον οργασμό της. Καινοτόμος στο τρόπο που καδράρει τις εικόνες του και την περίπου ερωτική προσέγγιση των θεμάτων του, ο Τεστίνο καθιερώθηκε ως ο προσωπικός φωτογράφος της αδικοχαµένης πριγκίπισσας Νταϊάνας αλλά στη διάρκεια της καριέρας του έγινε πολλά περισσότερα.

Μου αρέσουν οι δυνατές, ανεξάρτητες γυναίκες. Οι γυναίκες που, παρά τη δύναµή τους, δεν χάνουν τη θηλυκότητά τους και δεν χρησιµοποιούν την οµορφιά τους ως εργαλείο. Οι γυναίκες με προσωπικότητα, που αντικατοπτρίζουν τόσο τους δικούς τους πόθους, όσο και τους δικούς μας” έχει πει ο περουβιανής καταγωγής φωτογράφος που τα χρόνια που μεγάλωνε στη Λίμα ήθελε να γίνει ιερέας.

Οι σπουδές του στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πασίφικο όπου εμφανιζόταν φορώντας πανύψηλες πλατφόρμες ίσως του έμαθαν πώς να κάνει limit up στο σεξ απίλ των πορτρέτων του.

Από το 1976 όταν και βρέθηκε στο Λονδίνο να σπουδάζει φωτογραφία δουεύοντας ως σερβιτόρος μέχρι σήμερα που φροντίζει να δίνει λήψεις περίπου ερωτικές από τα μεγαλύτερα top models της βιομηχανίας της μόδας ο Τεστίνο παραδίδει μαθήματα ερωτισμού.

Ένας από τους πιο αγαπημένους συνεργάτες του περιοδικού V που γιορτάζει τα 100 τεύχη του, ο μόνιµος κάτοικος Λονδίνου Τεστίνο έχει δημιουργήσει εικόνες που πέρασαν με ηδονιστική ευκολία στο ιστορικό λεύκωμα του εντύπου. Με αφορμή την επετειακή αυτή στιγμή στην ιστορία της έκδοσης, αυτές είναι μερικές μόνο από τις μούσες του που ντύθηκαν και γδύθηκαν στο φακό του από το 1999 έως και σήμερα.

Ένα μικρό δώρο στους ηδονοβλεψίες της μόδας ξεδιπλώνεται μπροστά μας.

Διαβάστε ακόμα

Μπρίτνει Σπίαρς: Από πριγκίπισσα της ποπ, βασίλισσα του Λας Βέγκας

Γιατί το εξώφυλλο της γαλλικής Vogue στη Μύκονο διχάζει;

Από την Κέιτ Μος στον Τσάρλι Τσάπλιν η Vogue γιορτάζει ένα αιώνα στιλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ