ΜΟΔΑ

Το Met ξεπακετάρει τη γκαρνταρόμπα του σε μια κομψή έκθεση

Το Met ξεπακετάρει τη γκαρνταρόμπα του σε μια κομψή έκθεση

Ο τίτλος της νέας έκθεσης του Costume Institute "Masterworks: Unpacking Fashion" (ήτοι ξεπακετάροντας τα αριστουργήματα της μόδας) έχει διπλή ερμηνεία. Από τη μία φέρνει στο φως κομμάτια εμβληματικά που έγραψαν ιστορία στα χρονικά της μόδας και από την άλλη, είναι κυριολεκτικά ένα ξεπακετάρισμα της συλλογής ρούχων που έχουν αποκτηθεί με δωρεές ή άλλους τρόπους από το πολιτιστικό ίδρυμα της Νέα Υόρκης κάνοντας αυτά τα αριστουργήματα μόνιμα εκθέματα της συλλογής του.

Στην έκθεση πρωταγωνιστούν δημιουργίες από τον 18ο αιώνα μέχρι και σήμερα, όλα νέα αποκτήματα κομψότητας του Met Museum μόλις την τελευταία δεκαετία. Τη δύσκολη δουλειά να επιλέξει 60 μόλις δημιουργίες από περισσότερα από 1000 έργα τέχνης της μόδας έβγαλε εις πέρας με επιτυχία η επιμελήτρια της έκθεσης Jessica Regan με τον Andrew Bolton πάντα να επιβλέπει την έκθεση και το χαρακτήρα της.

Από μια Robe Volante του 1730 (μα πόσο προκλητικό πρέπει να ήταν αυτό το ρούχο στην εποχή του) μέχρι σε ένα body-con φόρεμα του Azzedine Alaïa από το 1994 που παγιδεύει τις καμπύλες ή κομμάτια των Versace, Tom Ford, Jean Paul Gaultier, Iris Van Herpen, John Galliano for Martin Margiela και Comme des Garçons όλα όσα εκθέτονται στο Met απαιτούν την κομψή προσοχή μας.

Masterworks: Unpacking Fashion, Costume Institute at the Metropolitan Museum μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου του 2017

ΔΗΜΟΦΙΛΗ