ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς η άσεμνη Bettie Page "γέννησε" τις Καρντάσιαν

Πώς η άσεμνη Bettie Page "γέννησε" τις Καρντάσιαν

Τα pin-up ήταν κορίτσια που έπρεπε να σηκώσουν το ηθικό ψηλά. Ξεκινώντας κάπου γύρω στον πόλεμο οι ζουμερές γυναίκες αποθεώθηκαν γιατί οι φιγούρες και καμπύλες τους ήταν φιλόξενες. Καμία όμως από όλες τις σταρ και στάρλετ δεν ταύτισε περισσότερο την έννοια της καμπύλης με το γυναικείο σώμα περισσότερο από την βασίλισσα των καμπύλων, την Bettie Page.

Mε σκοπό να συστήσει το αρχέτυπο σύμβολο του σεξ ο εκδοτικός οίκος Rizzoli εκδίδει ένα τόμο αφιερωμένο σε αυτή. Ο τόμος Bettie Page: Queen of Curves είναι γεμάτος από φωτογραφίες της Bunny Yeager, τη γυναίκα φωτογράφο που την ανέδειξε.

Η Bettie Page ήταν τόσο άσεμνη και σαφώς είχε πολύ χιούμορ" δήλωσε, στο AnOther Magazine, η Petra Mason που ανακάλυψε στο φωτογραφικό αρχείο της Yeager φιλήδονους θησαυρούς. "Όταν τ' άλλα μοντέλα υποδύοντας με ναζί τις γλυκούλες η Bettie σε κοίταζε στα μάτια, σα να 'λεγε: "ας το κάνουμε με τον δικό μου τρόπο!", πράγμα που ήταν πολύ μπροστά απ' ό,τι συνήθιζε το συνάφι της. Ήταν μια πραγματική γυμνίστρια, και απόπνεε "γδυμένο, όχι γυμνό", για να χρησιμοποιήσω τα λόγια της Bunny".

"Μου αρέσουν εκείνες στις οποίες ψαρεύει πάνω στο κρις-κραφτ και δείχνει πολύ γυναίκα. Βλέπεις τις γραμμές της και την κυτταρίτιδα, κι εκτιμάς το ότι ήταν 32 κι όχι 22, τότε που πόζαρε για την Bunny" λέει για τα πορτρέτα που η ίδια ξεχωρίζει από την έκδοση.

Μετά από πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη (σ.σ. δούλευε εκεί ως μοντέλο), η Bettie αποφάσισε ότι ήρθε ο καιρός να κάνει διάλειμμα και να έλθει στο Μαϊάμι για λίγο διασκέδαση και λίγο ήλιο Τραβήξαμε πολλές φωτογραφίες στην παραλία" αναφέρει η Bunny, φωτογράφος και μοντέλο η ίδια, στο εισαγωγικό σημείωμά της στην έκδοση. "Πολλές από τις φωτογραφίσεις έγιναν σε απομονωμένες παραλίες, μήκους χιλιομέτρων. Αυτό μας επέτρεπε να τραβάμε φωτογραφίες χωρίς να μας διακόπτουν άγνωστοι".

H εξέλιγη της Page και των άλλων pin-up που υπερασπίστηκαν τις καμπύλες είναι η συμμορία των Καρντάσιαν που μετράει τιτάνια έσοδα εμπορευόμενες και τις καμπύλες τους. Αλλά καμία δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την Page. Η έκδοση εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ