ΜΟΔΑ

Η Valentina Sampaio στη Vogue σπάει τα taboo

Η Valentina Sampaio στη Vogue σπάει τα taboo

Με καταγωγή από τη Βραζιλία η νέα μούσα της γαλλικής Vogue Valentina Sampaio γράφει ιστορία.

Το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο που έχει εμφανιστεί ποτέ στο εξώφυλλο της Vogue Paris πόζαρε στο φακό των Mert Alas & Marcus Piggott για το τεύχος Μαρτίου του περιοδικού που είναι βαρυσήμαντο. Μετά το τεύχος Σεπτεμβρίου κάθε περιοδικού μόδας, το τεύχος Μαρτίου είναι το ξεκίνημα της Άνοιξης στο στιλ.

Ο τίτλος του αφιερώματος που συνοδεύει τη φωτογράφηση δεν είναι καθόλου αόριστος. “Διεμφυλική Ομορφιά: Πώς συγκλονίζει τον Κόσμο" (Transgender Beauty: How They’re Shaking up the World).”

Το τεύχος που κυκλοφορεί από τις 23 Φεβρουαρίου κάνει μια εισαγωγή για την επιλογή της Valentina Sampaio.

"Ισάξια της Gisele, της Daria και της Anna με μια μικρή διαφορά. Η Valentina, αυτή η femme fatale, γεννήθηκε αγόρι. Ενσαρκώνει έναν παλιό, σκληρό αγώνα για να αναγνωριστεί και να μην γίνεται αντιληπτή ως μειονότητα, ως εξορία των δύο φύλων... Αλλά μόνο όταν ένα τρανσέξουαλ άτομο βρίσκεται στο εξώφυλλο ενός περιοδικού μόδας και δεν είναι πλέον απαραίτητο να γραφτεί ένα άρθρο σχετικά με το θέμα, γνωρίζουμε πως η μάχη έχει κερδηθεί" αναφέρει το περιοδικό που αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον οίκο αλλά και για τους ενοίκους του.

Περισσότερα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ