ΜΟΔΑ

Mόδα-σκουπίδι για τον Jeremy Scott στο Μιλάνο

Mόδα-σκουπίδι για τον Jeremy Scott στο Μιλάνο

Ο Jeremy Scott σοκάρει. Ξανά και ξανά, ο σχεδιαστής στον οίκο Moschino επανέρχεται στην επικαιρότητα με συλλογές και show που δεν περνάνε ποτέ απαρατήρητα γιατί έχουν αυτό που τον χαρακτηρίζει, το attitude, τη στάση απέναντι στη ζωή και τη μόδα, τη σκέψη πίσω από την εικόνα.

Στο τελευταίο του catwalk για την κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017, στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Scott έφερε τα σκουπίδια στη μόδα.

Σε μια πασαρέλα καλυμμένη με χαρτόνι -μαζί και οι κολλητικές ταινίες συσκευασίας- έβαλε τα μοντέλα του να εμφανιστούν, φορώντας ρόδες ποδηλάτου, κηροπήγια, κουρτίνα του ντους και, κάποια στιγμή, μια πραγματική σακούλα σκουπιδιών την οποία συμπλήρωνε το μεταλλικό καπάκι ενός κάδου σκουπιδιών.

Στις σημειώσεις που έδωσε για το show, ο Scott ονόμασε τα μοντέλα του Material Girls, ένας όρος που μπορεί να ερμηνευθεί ως Κορίτσια Υλικών, Υλικά Κορίτσια και Κορίτσια που αγαπάνε τα Υλικά και γεμίζουν τον κόσμο με απόβλητα.

Ο Scott ξεκαθάρισε: "είναι τα κορίτσια αντίδοτο στους μη βιώσιμους κύκλους κατανάλωσης". Κάνοντας ανακύκλωση με τα υλικά που πετάμε, φέρνει τα σκουπίδια στην πασαρέλα και τα ορίζει μόδα με τον αέρα ενός οίκου που τολμάει, όπως του Moschino.

Η Bella Hadid εμφανίστηκε ντυμένη με φόρεμα φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ρολόγια χειρός που είχαν βρεθεί πεταμένα, η αδελφή της, Gigi, με φόρεμα φτιαγμένο από χαλί, και η φίλη τους Κένταλ Τζένερμε ένα χαρτόκουτο στο κεφάλι.

Πλαστικές και χάρτινες σακούλες με το σήμα του οίκου είχαν γίνει φορέματα και όλα αυτά, ίσως, σημειώνει το Dazed, συνοψίζονται πιο εύγλωττα στο T-Shirt που φορούσε ο Jeremy Scott στο κλείσιμο του επαναστατικού, εκκεντρικού, τολμηρού και οτιδήποτε άλλο θέλει να το ορίσει κανείς.

"Η μόδα είναι στάση, όχι κάτι στο οποίο έχεις κρεμάσει μια τιμή" έγραφε το μήνυμα του Scott στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ