ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

H Kάμερον Ράσελ μια καουμπόισσα για το περιβάλλον

H Kάμερον Ράσελ μια καουμπόισσα για το περιβάλλον

Υιοθετώντας τον τίτλο του βιβλίου του Τομ Ρόμπινς "Ακόμη και οι καουμπόισσες μελαγχολούν", μια ιστορία για ένα ωραίο κορίτσι με τεράστιους, γοητευτικούς αλλά και παράλογους αντίχειρες και κάποιους τηγανητούς κροταλίες, το περιοδικό Numéro 184 (Ioύνιος/Ιούλιος 2017) ανέθεσε στον φωτογράφο Txema Yeste να απαθανατίσει την καλλονή από τη Μασαχουσέτη, μοντέλο, ακτιβίστρια και μαχήτρια για το περιβάλλον Κάμερον Ράσελ σε μια έρημο με τα στοιχεία της φύσης συμπρωταγωνιστές.

Το καλό ή κακό με τη Ράσελ είναι ότι οι δραστηριότητες και η δημόσια στάση της είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από οποιοδήποτε editorial μόδας ή διαφημιστική καμπάνια και αν κάνει. Αυτό θα συμβαίνει πάντα.

Δουλεύοντας ήδη εδώ και 15 χρόνια στη βιομηχανία της μόδας με το πελατολόγιο της να είναι ιδανικό ως πρέπει (Prada, Calvin Klein, Vogue και Elle) η Ράσελ έκανε πρωτοσέλιδο όταν μίλησε στο TED για τις αλήθειες και τα ψέματα της ομορφιάς και τελικά για τη δύναμη της εικόνας.

"Η εικόνα δεν είναι το παν. Πιστέψτε με, είμαι μοντέλο" είπε και η ομιλία της μετράει περισσότερα από 18 εκατομμύρια views και η ίδια συνεχίζει να είναι μια από τις πιο πολιτικοποιημένες ακτιβίστριες σήμερα παλεύοντας για το κλίμα και το περιβάλλον.
Η Ράσελ επηρεάζει και θέλει να μιλήσει για τη διαφορετικότητα, τον σεξισμό, τον ρατσισμό, δεν φοβάται να σταθεί απέναντι σε όσους δεν αντιλαμβάνονται το έγκλημα στο περιβάλλον και το κλίμα -κάτι που κάνει δημιουργώντας ιστορίες στα social media της που δεν φλυαρούν όπως άλλων στάρλετ -άλλωστε η ίδια είναι σταρ.

Μία από τις ηγετικές φιγούρες του Model Mafia, ενός δικτύου με περισσότερα από 400 μοντέλα που έχουν ανθρωπιστική και ακτιβιστική ατζέντα η Ράσελ συχνά αρθρογραφεί για τους New York Times, The Guardian, Vogue, Glamor, Refiney 29, i-D, NYMag, Business Insider, The Telegraph και CNN.

Στο shooting η Ράσελ είναι έτοιμη να μονομαχήσει κάτω από τον ήλιο ενώ στον ελεύθερο χρόνο της αφιερώνεται στη δουλειά της για το Rainforest Alliance και τις δράσεις του ΟΗΕ για τη Γυναικεία επιχειρηματικότητα ανάμεσα σε άλλα.

Είναι όλα λογικά. Η μητέρα της Κάμερον Ράσελ είναι μία από τις πιο σημαντικές ακτιβίστριες για το κλίμα προτού η καλλονή γίνει top model με top ατζέντα και μυαλό.

Ακολουθήστε τις περιπέτειες της εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ