ΜΟΔΑ

NYFW: Η Καρολίνα Χερέρα αποθεώνει το χρώμα στο MoMA

NYFW: Η Καρολίνα Χερέρα αποθεώνει το χρώμα στο MoMA

"Είναι ένας ύμνος στο χρώμα, γιατί το χρώμα είναι πολύ ισχυρό, είναι τέχνη, στη μόδα και παντού. Συνεπώς (η κολεξιόν) είναι μια ανάμειξη χρωμάτων, χρωματικών συνδυασμών αλλά όχι λουλουδιών γιατί αυτά είναι ήδη στον κήπο", λέει η Καρολίνα Χαρέρα στο Reuters για την ιστορική στιγμή στην πολυετή καριέρα της.

Η σχεδιάστρια μόδας Καρολίνα Χερέρα, γνωστή για τις διαχρονικές δημιουργίες της, παρουσίασε τη φωτεινή, πολύχρωμη κολεξιόν της για την άνοιξη του 2018 στον Κήπο με τα γλυπτά του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης για την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

ΝΥFW: Η Νέα Υόρκη παραδίδεται στη μόδα και ο Tom Ford στα 80s

Είναι η πρώτη φορά που η 78χρονη σχεδιάστρια παρουσιάζει κολεξιόν της σε αυτό τον μυθικό χώρο της Νέας Υόρκης, θέλοντας να δείξει για ακόμη μια φορά την προσήλωσή της στην τέχνη αλλά και στην πόλη αυτή.

Παρότι η Χερέρα έχει ντύσει πέντε πρώτες κυρίες, παραμένει πιστή στις εντυπωσιακές και θηλυκές σιλουέτες, στις φωτεινές αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου και του ουράνιου τόξου, ενώ στην τελευταία της κολεξιόν πρόσθεσε μια παιχνιδιάρικη στροφή.

"Έκανα μεγάλους ώμους, στενές μέσες και πολλή κίνηση στη φούστα. Η μόδα είναι τέχνη στην κίνηση, συνεπώς χρειάζομαι τα ρούχα για να είμαι πολύ εντυπωσιακή και να κινούμαι σωστά".

Η γεννημένη στη Βενεζουέλα σχεδιάστρια επέλεξε ξανά συνδυασμούς με ρίγες και πουά. Για τα βραδινά φορέματα διάλεξε το βαρύ σατέν που έρχεται αντίθεση με το ελαφρύ τούλι, σε παστέλ αποχρώσεις και μεταλλικές πούλιες.

Το μοντέλο της Victoria's Secret Λίλι Ολντριτζ και η κοσμική Νίκι Χίλτον Ρότσιλντ παρακολούθησαν την πρώτη μεγάλη επίδειξη μόδας στο μουσείο που είναι στο κέντρο του Μανχάταν.

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και που μου επέτρεψαν να το κάνω αυτό εδώ", δήλωσε η Χερέρα. "Το προσπαθούσα επί πολλά χρόνια και επιτέλους είμαστε εδώ".

Με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου, καθώς η επίδειξη συνέπεσε με τη 16η επέτειό της, η Καρέρα έκανε μια δωρεά στο FDNY Foundation, το ίδρυμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. "Απόψε κάνω μια δωρεά στην πυροσβεστική υπηρεσία γιατί είναι 11 Σεπτεμβρίου. Και νομίζω ότι οι πυροσβέστες είναι αυτοί που υπέφεραν περισσότερο".

Από το ξεκίνημα της καριέρας της τη δεκαετία του 1980, η Καρολίνα Χερέρα εγκατέστησε την εταιρία της στη Νέα Υόρκη. Ήταν επίσης η πρώτη που οργάνωσε τα ντεφιλέ της στο Metropolitan Club. Τα ντεφιλέ της στο Plaza, στο Bryant Park ή ακόμη στο Lincoln Center ήταν μεγάλες επιτυχίες. Η κολεξιόν της Δευτέρας ήταν η 72η της σχεδιάστριας στην πόλη.

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, που ανοίγει όλο και περισσότερο τις πύλες του στη μόδα, οργανώνει από την 1η Οκτωβρίου 2017 έως τις 28 Ιανουαρίου 2018 μεγάλη έκθεση με τίτλο "Items: is Fashion Modern?" παρουσιάζοντας 111 ρούχα και αξεσουάρ που σημάδεψαν τον κόσμο κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ