ΜΟΔΑ

Mary Katrantzou: H Ελληνίδα βασίλισσα των prints φέρνει την παιδικότητα στο Λονδίνο

Mary Katrantzou: H Ελληνίδα βασίλισσα των prints φέρνει την παιδικότητα στο Λονδίνο

Καθώς οι πιο σκοτεινές παλέτες πρωταγωνίστησαν στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ο κόσμος της μόδας αδημονούσε για την ανάλαφρη και γεμάτη παιχνιδίσματα σχέση της Μαίρης Κατράντζου με τη μόδα.

Μια σχέση που ξεκίνησε με αναφορές σε απίθανης ευφυίας prints και συνεχίζει με αναφορές στην παιδικότητα. "Κάθε καλλιτέχνης είναι παιδί" είχε πει ο Πικάσο και η ελληνίδα βασίλισσα της βρετανικής μόδας μοιάζει να το γνωρίζει καλά παρουσιάζοντας μια συλλογή που ενθουσίασε τους συντάκτες μόδας.

Στις δημιουργίες της για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 η Κατράντζου 'αφησε την δημιουργικότητα της ελεύθερη, σαν την φαντασία των παιδικών που καλπάζει με floral φορέματα, υφάσματα πλημμυρισμένα με polka dot και φούστες που θύμιοζαν παιδικές κούκλες με κομψότητα.

Σαν ένα ταξίδι στα παιδικά της χρόνια η σχεδιάστρια μόδας έκανε μια συλλογή που θέλει να φέρει μια χαμένη αθωότητα σε δύσκολους καιρούς.

Η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο επισκιάστηκε από την τρομοκρατική απειλή μετά την επίθεση στο Parsons Green -όχι όμως και η Κατράντζου που συνεχίζει να δείχνει στη μόδα ποιοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ