ΜΟΔΑ

Μιλάνο: Μπρούνι, Κρόφοντ, Σίφερ επιστρέφουν στο θρόνο τους για τον Βερσάτσε

Μιλάνο: Μπρούνι, Κρόφοντ, Σίφερ επιστρέφουν στο θρόνο τους για τον Βερσάτσε

Tελικά η απάντηση στο ερώτημα ποιος οίκος μόδας θα άφηνε παρακαθήκη στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο την αίγλη, τη λάμψη και μαξιμαλιστικό όργιο συναισθημάτων ή πόζας με σπάνιες καλλονές δόθηκε.

Για το κλείσιμο της Εβδομάδας Μόδας στην πρωτεύουσα του ιταλικού στιλ η Ντονατέλα Βερσάτσε χάρισε στο κοινό τον ιδανικότερο επίλογο με αφορμή είκοσι χρόνια μετά το αιφνίδιο έγκλημα που την μετάλλαξε.

Φέρνοντας στην πασαρέλα τα Χρυσά Κορίτσια της Μόδας, η αδελφή του Τζιάνι Βερσάτσε που κατάφερε να καθιερώσει τη δυναστεία, περπάτησε δίπλα στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες του modeling, Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Κάρλα Μπρούνι, Κλόντια Σίφερ και Έλενα Κρίστενσεν φροντίζοντας να την συνοδέψουν στο κλείσιμο του σόου ως θεότητες της Ρώμης τυλιγμένες στη λάμψη.

Η συλλογή που σχεδίασε η Ντονατέλα Βερσάτσε για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2018 είναι μια επιστροφή στα σχέδια του αδελφού της Τζιάνι που είκοσι χρόνια πριν δολοφονήθηκε στο Μαϊάμι. Τιμώντας τη μνήμη του στην 20η επέτειο από τότε που όλα άλλαξαν στη ζωή της η Ντονατέλα Βερσάτσε έστησε μια γιορτή μόδας αποθεώνοντας την κληρονομιά του σχεδιαστή. "Σήμερα δε νιώθω λύπη. Είμαι χαρούμενη που μετά από 20 χρόνια μπορώ τελικά να ζω όλο αυτό με χαμόγελο" είπε.

Τη στιγμή που άλλοι οίκοι μόδας εμπνέονται από τα 90s, ο οίκος που είναι συνώνυμο με το στιλ ολόκληρης της δεκαετίας απλά θυμάται την ιστορία του και φέρνει τις Κρόφορντ (51), Μπρούνι (49) και Κάμπελ (47) στο θρόνο τους.

Η νοσταλγία, το πένθος, το χρυσό, η γιορτή -η ιταλική μόδα διεκδίκησε ξανά την υπερβολή που την χαρακτηρίζει και η Ντονατέλα Βερσάτσε έζησε την κάθαρση. Χειροκρότημα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ