ΜΟΔΑ

Jean Paul Gaultier: αποθεώνει την Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη

Jean Paul Gaultier: αποθεώνει την Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη

Με έμπνευση Ελλάδας και ταλέντο παριζιάνικο το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού έλαμψε. Το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 2017 η επίδειξη μόδας του κορυφαίου γάλλου Jean Paul Gaultier μονοπώλησε το ενδιαφέρον των πολλών, άσημων, διάσημων και άλλων θιασωτών του στιλ καθώς ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Ανταποκρινόμενο στη γενναιόδωρη προσφορά του Jean Paul Gaultier για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσείο Μπενάκη φιλοξένησε στις αίθουσες του μια τέτοια εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του πρωτοποριακού σχεδιαστή.

Με την καλλιτεχνική υπογραφή του ίδιου του δημιουργού, στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Κουμπάρη, και σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές και φορεσιές, παρέλασαν εβδομήντα διαφορετικά look που κάποια θύμιζαν έντονα Ελλάδα, στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μοντέλα που αντανακλούν τη μοναδική ιδιοφυία του Jean Paul Gaultier με επιρροές από το Παρίσι, ενώ τέλος το show έκλεισε με τον "κορσέ", έργο-υπογραφή του σχεδιαστή.

Στην επιτυχία αυτής της εκδήλωση συνέλαβαν πάνω από εκατόν πενήντα επαγγελματίες-εθελοντές στο backstage του ντεφιλέ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο προς τιμή του σχεδιαστή και με την παρουσία όλων των υποστηρικτών αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο Gaultier ζήτησε η όλη εκδήλωση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ