ΜΟΔΑ

Selfie Ειρήνης: Μις Ισράηλ & Μις Ιράκ κάνουν ανακωχή στο μίσος & κάποιοι μιλάνε για προδοσία

Selfie Ειρήνης: Μις Ισράηλ & Μις Ιράκ κάνουν ανακωχή στο μίσος & κάποιοι μιλάνε για προδοσία

Πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς εμπόλεμες προθέσεις και ολέθριες συρράξεις; Σε αυτό το ερώτημα δίνει κοινή απάντηση η Μις Ισραήλ και η Μις Ιράκ με μία selfie ειρήνης που προκάλεσε εντύπωση και διχαστικά σχόλια για τις καλλονές του διαγωνισμού ομορφιάς Μις Υφήλιος.

Υπενθυμίζοντας ότι ο κόσμος διεκδικεί ακόμη την παγκόσμια ειρήνη οι δύο συναγωνίστριες για τον τίτλο της Μις Υφηλίου από τη Μέση Ανατολή πόζαραν σε ένα κοινό πορτρέτο που έχει ενοχλήσει τον Αραβικό κόσμο.

"Σας συστήνω τη Μις Ιράκ, είναι απίθανη" έγραψε η 19χρονη Adar Gandelsman στο Instagram στην ανάρτηση που έχει γίνει viral για όλους τους σωστούς και κάποιους λανθασμένους λόγους.

Η καλλονή από το Ισραήλ είναι στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας της και "είναι πατριώτης" σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διαγωνισμού που λαμβάνει χώρα στις 26 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας.

H ανάρτηση ενόχλησε πολλούς Άραβες με τη YouTuber Sabrina Bennoui να σχολιάζει ότι πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο selfie "που δεν αρέσει σε πολλούς".

https://www.instagram.com/p/p

Ο καθηγήτής Asaad Abukhalil με έδρα τις ΗΠΑ σχολίασε στο Twitter: "Η βασίλισσα της ομορφιάς του Ιράκ ποζάρει χαριτωμένα με τη βασίλισσα της ομορφιάς της κατοχής και της βιαιότητας".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού του Ισράηλ, Ofir Gendelman, βρήκε το μήνυμα της selfie "ελπιδοφόρο για τη Μέση Ανατολή".

Το χαιρετισμό και τα κομπλιμέντα ανταπέδωσε η διαγωνιζόμενη για το Ιράκ. "Ειρήνη και Αγάπη από τις Μις Ιράκ και Μις Ισραήλ" έγραψε στέλνοντας ένα παναθρώπινο μήνυμα ειρήνης στα social media.

Aν ο κόσμος έχει γίνει λίγο πιο σοφός η Sarah Idan δεν θα έχει την τύχη της Μις Λίβανος του 2015.

https://www.instagram.com/p/p

Τότε η Σάλυ Γκρέιτζ χαμογέλασε στο πλευρό της Μις Ισραήλ, Ντόρον Μάταλον.

Με τις δύο χώρες να είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και κάθε συναναστροφή με τον "εχθρό" να θεωρείται "προδοσία" η Γκρέιτζ δέχθηκε επίθεση από Λιβανέζους πολίτες που απαίτησαν την αφαίρεση του τίτλου της Γκρέιτζ λόγω "καταδικαστέων σχέσεων με τον εχθρό".

"Δεν με εκπλήσσει αλλά είναι κρίμα που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την εχθρότητα από τον διαγωνισμό" σχολίασε η διαγωνιζόμενη με τη σημαία του Ισραήλ, Μάταλον.

Τα κορίτσια δεν θέλουν διαμάντια, θέλουν παγκόσμια ειρήνη.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ