ΜΟΔΑ

Amena Khan: η beauty blogger με χιτζάμπ αποχωρεί από καμπάνια για το Ισραήλ

Amena Khan: η beauty blogger με χιτζάμπ αποχωρεί από καμπάνια για το Ισραήλ

Μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με εταιρία προιόντων ομορφιάς η Βρετανή beauty blogger Amena Khan αποχωρεί από την καμπάνια που έκανε πρωτοσέλιδα και χαιρετήθηκε για τη διαφορετικότητα της στα πρότυπα ομορφιάς για αναρτήσεις της στο Twitter το 2014.

Το μοντέλο με χιτζάμπ ήταν ένα από τα πρόσωπα σε καμπάνια για σειρά περιποίησης μαλλιών όμως η συνέργεια τερματίστηκε όταν το Twitter έφερε στην επιφάνεια αντισημιτικά σχόλια από το timeline της Khan τέσσερα χρόνια πριν.

"Λυπάμαι βαθύτατα για το περιεχόμενο των tweets μου από το 2014 και ζητώ συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσα" έγραψε στο Instagram της.

"Το να υπερασπίζομαι τη διαφορετικότητα είναι ένα από τα πάθη μου, δεν κάνω διακρίσεις εις βάρος κανενός. Έχω αποφασίσει να τα διαγράψω καθώς δεν αντιπροσωπεύουν το μήνυμα αρμονίας που εκπροσωπώ. Πρόσφατα συμμετείχα σε μια καμπάνια που με χαροποίησε γιατί υπερασπίστηκε την ενσωμάτωση. Με βαθιά λύπη, αποφάσισα να αποχωρήσω από αυτήν την καμπάνια γιατί όσα λέγονται μειώνουν το θετικό αίσθημα που είχε στόχο να μεταδώσει".

https://www.instagram.com/p/BeQGp4ZnuuD

Το Twitter διχάστηκε. "Οπότε το να εκφράζεις τη δυσαρέσκεια σου για πολιτικές εθνών είναι ρατσισμός σήμερα;" αναρωτήθηκε χρήστης ενώ άλλος αναρωτήθηκε: η Γκαντότ που έχει υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν απολογείται για τη Γάζα και η Khan που εναντιώθηκε το κάνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ